ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Під час окупації Балаклії російські військові утримували людей у підвалі типографії

20.09.2022, 11:01
Фото – Євгенія Гончарук
Фото – Євгенія Гончарук

У Балаклії Харківської області в приміщенні типографії “Балдрук” російські окупанти облаштували військову комендатуру та утримували там людей.

Про це після поїздки до Балаклії повідомила журналістка Євгенія Гончарук та розповіла ІМІ.

Вона зазначила, що типографія розташована навпроти місцевого райвідділу поліції. У підвалі типографії тримали людей. Декого понад місяць. Наразі там тривають слідчі дії. Нині правоохоронці не можуть сказати, скільки саме людей тримали в підвалі.

“Людей затримували “на пару вопросов”, “потому что не с тем дружиш”, бо проукраїнська позиція, бо знайшли в телефоні номер підписаний “сбу”, – написала журналістка.

У коментарі представниці ІМІ Євгенія Гончарук розповіла, що спілкувалася з місцевими жителями. Одна жінка розповіла, що її чоловіка тримали в підвалі типографії 42 дні.

А співробітник типографії Євген Дикань розповів, що окупанти планували випускати на потужностях типографії газету “Харьков Z”. Для цього вони й вийшли на нього. Але він пояснив, що це неможливо, адже немає стільки людей, щоб запустити цей процес. Самого Євгена російські окупанти утримували в будівлі місцевого райвідділу поліції.

Водночас, додала Євгенія Гончарук, коли окупанти зрозуміли, що в цій типографії вони не зможуть випускати газету, вони завезли примірники, надруковані в іншому місці.

Фото - Євгенія Гончарук
Liked the article?
Help us be even more cool!