ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На деокупованих територіях Харківщини випускатимуть газету про події в Україні з 24 лютого – Ткаченко

15.09.2022, 14:23
Фото – НВ
Фото – НВ

У Харківській області випустять спеціальну газету для жителів звільнених територій, яка висвітлюватиме події в Україні з 24 лютого. Про це повідомив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

За його словами, після окупації території росіянами місцеві жителі потрапили в інформаційну бульбашку і не знали, як розвивалися події від 24 лютого.

“Нашим людям нав'язували думку, що, якщо ЗСУ ввійдуть на ці території, українці будуть покарані за те, що вони були в окупації, закінчуючи тим, що частина українців зі звільнених територій не знали ні про Бучу, ні про Маріуполь, ні про інші жахливі злочини”, – пояснив Ткаченко.

Він додав, що нині міністерство працюємо над тим, щоб повернути на деокуповані території українські мовлення та друковані ЗМІ.

“Наступного тижня мешканці деокупованих територій Харківської області вже зможуть дивитися та читати українське”, – запевнив Олександр Ткаченко.

Згадав він і російських пропагандистів, “швидкість перевзування яких співставна лише зі швидкістю, з якою тікала з Харківської області “друга армія світу”.

“Пропагандистська машина кремля не встигає адекватно реагувати на несподівані незаплановані події. Так само як і військове керівництво. Не спромогтися створити лінію оборони за чотири дні нашого контрнаступу, протягом кількох днів замовчувати у своїх ЗМІ реальний стан речей або просто заперечували те, що відбувається, – це свідчення лише того, що наші асиметричні дії в цій війні є успішними, а пропагандистська та військова машини кремля не пристосовані до сучасних реалій та викликів”, – написав Ткаченко.

Як повідомляв ІМІ, російські військові під час втечі з Харківщини кинули не тільки зброю, військову техніку, а й власні речі та свою пропагандистську газету.

Водночас на тлі звільнення області в проукраїнських Telegram-чатах Харківщини спостерігають великий наплив підозрілих осіб, які намагаються вивідати інформацію.

А жителі звільнених населених пунктів облаштовують і відновлюють побут. Передусім позбуваються символіки російських окупантів.

Liked the article?
Help us be even more cool!