ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Україна повернула акредитацію данській журналістці Матильді Кімер

05.01.2023, 10:00
Фото – Lau Svensson, DR
Фото – Lau Svensson, DR

Україна повернула акредитацію журналістці данської громадської телерадіокомпанії DR Матильді Кімер. Про це повідомляється на сайті мовника DR.

“Акредитація Матильди Кімер для роботи журналістом в Україні знову чинна, тому вона може вільно працювати в Україні, як могла до 22 серпня”, – сказав керівник відділу закордонних справ DR Nyheder Нільс Квале.

За його словами, повідомлення про повернення акредитації було надіслано на електронну пошту мовника DR без “жодних пояснень – так само, як не отримали пояснень, коли анулювали акредитацію”.

Водночас Нільс Квале додав, що Матильда Кімер найближчим часом не поїде до України, оскільки захворіла.

Як повідомляв ІМІ, 21 грудня 2022 грудня данське радіо DR.DK повідомило, що Збройні сили України на запит СБУ позбавили 22 серпня акредитації кореспондентку данської громадської телерадіокомпанії DR Матильду Кімер.

Журналістці вдалося зустрітися з представниками спецслужби лише в грудні. За її словами, під час зустрічі їй повідомили, що її інформаційні матеріали містять пропаганду на користь Росії. 

В СБУ пояснили, що акредитацію Матильди Кімер скасували через порушення вимог наказу Головнокомандувача Збройних сил України №73 від 3 березня 2022 року.

13 листопада 2022 грудня Генштаб ЗСУ повідомив, що низці представників ЗМІ, які порушили правила роботи у звільненому Херсоні, скасували дозвіл на роботу, а їхні прескарти визнали нечинними. Згодом акредитації для роботи на фронті та деокупованих територіях передусім повернули тим редакціям та журналістам, які зверталися щодо її поновлення.

Liked the article?
Help us be even more cool!