ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Венесуелі відновили мовлення іспаномовного телеканалу DW

16.04.2019, 12:39

У Венесуелі 15 квітня було відновлено мовлення іспаномовного телеканалу німецької суспільно-правової медіакомпанії DW. Цю інформацію DW підтвердили цього ж дня її незалежні партнери в південноамериканській країні.

Канал був недоступний для венесуельських глядачів кабельного телебачення з 14 квітня. Передачі, які, зокрема, висвітлюють ситуацію в країні, були доступні в спільнотах DW в соцмережах, а також на каналі DW у YouTube. Венесуельська комісія з телекомунікацій (Conatel) не прокоментувала ні вимкнення сигналу телеканалу, ні відновлення мовлення.

“Сподіваюся, що тепер ситуація залишиться стабільною”, – заявив генеральний директор DW Петер Лімбурґ.   

Водночас офіційний Берлін розкритикував венесуельську сторону за ситуацію, що склалася. Свобода ЗМІ є найвищим благом, наголосила представниця МЗС Німеччини.

Як нагадує видання, останніми місяцями Венесуела переживає гостру політичну, економічну й гуманітарну кризу. 22 січня в країні почалися масові акції протесту невдовзі після того, як Ніколас Мадуро заступив на посаду глави держави на другий термін. Наступного дня голова Національної асамблеї Хуан Гуайдо оголосив себе тимчасовим виконувачем обов'язків президента країни.

США, Канада, Австралія, Німеччина, Іспанія, Франція та Великобританія, а також чимало країн Латинської Америки й Організація американських держав – загалом понад 50 країн – визнали Гуайдо тимчасовим президентом Венесуели, а контрольовану опозицією Національну асамблею - єдиним легітимним законодавчим органом країни. Однак фактично політику ще не вдалося перейняти владу в країні.

Натомість уряд Ніколаса Мадуро підтримують Росія, Китай, Іран, Туреччина, КНДР, Куба, Сирія та декілька інших країн.

Liked the article?
Help us be even more cool!