ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Тбілісі відбулася фотовиставка, присвячена роботі журналістів в Україні в умовах війни

18.10.2022, 14:08
Фото - ІМІ
Фото - ІМІ

12-13 жовтня 2022 року в рамках регіональної конференції «Медіа під час війни» у Тбілісі (Грузія), організованої проєктами Ради Європи в Грузії, Азербайджані, Молдові та Україні, відбулася фотовиставка #OntheFrontlineOfTruth "Російська загарбницька війна проти України: робота журналістів".

Мета виставки - привернути увагу до злочинів, скоєних Росією проти медіа та журналістів, а також показати надзвичайно небезпечні умови роботи журналістів в Україні.

Фото - ІМІ

Фотовиставку урочисто відкрили Патрік Пеннінкс, керівник департаменту інформаційного суспільства Ради Європи, Андрій Касьянов, тимчасово повірений у справах України в Грузії, та Наталія Виговська, керівниця регіональної мережі Інституту масової інформації.

"Ми починаємо нашу конференцію з відкриття цієї виставки і ми хотіли показати її вам, бо ці фото говорять гучніше за тисячі слів. Сьогодні робота журналістів у зонах бойових дій вкрай важлива, адже вони показують нам реальні події цієї війни", - зазначив під час вступної промови Патрік Пеннінкс.

За даними ГО "Інститут масової інформації" (ІМІ), під час повномасштабного вторгнення з 24 лютого 2022 року російські війська скоїли понад 454 злочинів проти журналістів і медіа в Україні. Вісьмох журналістів було вбито під час виконання професійних обов’язків. Більше чотирнадцяти журналістів отримали поранення, десятки - потрапили під обстріл. ІМІ відомо про щонайменше 18 випадків захоплення українських журналістів у заручники та жорстокого поводження з боку російських військових. Окупанти обстріляли 13 телевеж, які є цивільними об’єктами, що спричинило повне або тимчасове припинення телерадіомовлення у 8 областях України. Крім того, через погрози з боку російських окупантів, захоплення редакцій, неможливість працювати в умовах тимчасової окупації, а також через фінансову кризу, спричинену війною, були змушені припинити роботу сотні медіа.

Фото - ІМІ

Фото та відеоматеріали надали ГО "Інститут масової інформації" журналісти Олександр Медведєв, В’ячеслав Ратинський, Стас Козлюк, Слава Мавричев, Марія Малевська, Стас Юрченко, Богдан Кутєпов, Олександр Хоменко, Сергій Нужненко, Аліна Клименко, Ніколетта Стоянова, Андрій Крамченков, Мстислав Чернов, Євгеній Малолєтка, Влад Мусієнко, Натан Вандер Кліпп.

Ці матеріали показують, наскільки життєво важливою є підтримка роботи журналістів, які зараз ризикують життям на передовій.

Фото - ІМІ

Організаторами виставки є ГО «Інститут масової інформації», Українська асоціація професійних фотографів та проєкт Ради Європи "Підтримка безпеки журналістів та медіа, доступу до інформації, а також комунікаційної стратегії для Офісу Генерального прокурора України".

Фотовиставка #OntheFrontlineOfTruth "Російська загарбницька війна проти України: робота журналістів" також проходила в липні в Страсбурзі під час літньої сесії ПАРЄ. 

Нагадаємо, 12-13 жовтня в рамках регіональної конференції "Медіа під час війни" відбулася окрема панельна сесія "Медіа в Україні до та після 24 лютого 2022", в ході якої представниці української медіаспільноти розповіли про те, як змінився медіаландшафт в Україні за останні місяці, а також поділилися досвідом подолання викликів воєнного часу. Проєкт "Підтримка безпеки журналістів та медіа, доступу до інформації, а також комунікаційної стратегії для Офісу Генерального прокурора України", який має на меті підтримати українську медіаспільноту у вирішенні поточних потреб та наслідків російської агресії та війни в Україні.

Як повідомляв ІМІ, 19 жовтня в Міському саду Одеси відкриється фотовиставка The War Is Not Over Yet. Цей проєкт розповідає про тих, завдяки кому світ знає про війну, яку розвʼязала Росія проти України – йдеться про журналістів та журналісток, які загинули, були поранені, опинились під обстрілами, у полоні або зазнали переслідувань від початку повномасштабного вторгнення.

Liked the article?
Help us be even more cool!