ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У росії маркуватимуть вікіпедію як порушника за статті про війну в Україні

21.07.2022, 10:48
Фото – вікіпедія
Фото – вікіпедія

росія вимагатиме в інтернет-пошуковиків у спеціальний спосіб маркувати посилання на вікіпедію через відмову онлайн-енциклопедії видаляти статті про війну в Україні.

Про це заявили в російському інтернет-регуляторі роскомнагляд, повідомляє Укрінформ.

“У зв’язку з невиконанням американською некомерційною організацією Wikimedia Foundation Inc. зобов’язання з видалення протиправної інформації роскомнаглядом ухвалено рішення про застосування заходів примусу у формі інформування пошуковими системами інтернет-користувачів про порушення іноземною особою російського законодавства”, – йдеться в повідомленні на сайті відомства.

Зазначається, що “застосовані щодо інтернет-компанії заходи діятимуть до повного усунення іноземною особою порушень російського законодавства”. “На інтернет-ресурсі Wikipedia (належить Foundation Inc.) залишаються невидаленими кілька матеріалів, визнаних забороненими, зокрема фейків про перебіг спеціальної військової операції на території України”, – зауважили в роскомнагляді.

Раніше російський суд виписав материнській компанії Wikipedia два штрафи на загальну суму 5 млн рублів за відмову видаляти статті про війну в Україні.

Як повідомляв ІМІ, рф вимагає від вікіпедії видалити правду про воєнні злочини в Україні. Згідно з повідомленням, вікіпедія повідомила про претензії роскомнагляду до змісту п’яти матеріалів через закон рф "про фейки": "Битва за Київ (2022)", "Військові злочини в період вторгнення росії в Україну", "Обстріл лікарні в Маріуполі", "Руйнування Маріупольського театру (2022)", "Різанина в Бучі".

Фонд "Вікімедіа", якому належить вікіпедія, подав апеляцію на рішення Московського суду з вимогою видалити інформацію, пов’язану з російським вторгненням в Україну. Вікіпедія заявляє, що люди мають право знати правдиві факти війни.

Liked the article?
Help us be even more cool!