ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Росії через політичну ситуацію закрилося видання NEWSru.com

31.05.2021, 13:10
Фото - скріншот з NEWSru.com
Фото - скріншот з NEWSru.com

Російське онлайн-видання NEWSru.com повідомило про закриття через політичну ситуацію в РФ.

Про це повідомляється на сайті видання.

“Ми припиняємо працювати з економічних причин, але викликані вони саме політичною ситуацією в нашій країні. Після 2014 року стало зрозуміло, що докорінно змінюється не тільки географія і зовнішня політика, а й внутрішня економіка. Наша картина дня почала настільки відрізнятися від картинки, якій надають перевагу державні ресурси, що співпрацювати з нами після подій 2014 року великі рекламодавці перестали, а решта почали особливо побоюватися вже в цьому році”, - йдеться у заяві редакції.

Як зазначає редакція, їм все частіше доводилося писати про прийняття обмежувальних законів, які в будь-який день могли б торкнутися їх самих. 

“Все більше шановних людей і джерел правдивої інформації ми змушені були маркувати як іноагентів та екстремістів. Ситуація, що склалася в економіці і в правовому полі, робить якісну роботу NEWSru.com більше неможливою”, - йдеться у повідомленні.

Також редакція повідомила, що залишає відкритим весь архів, який був накопичений за 21 рік роботи.

Видання було засновано у 2000 році тодішнім власником Володимиром Гусинським та медіаменеджером Антоном Носіком.

Сайт Newsru.com був створений влітку 2000 року як новинний сайт телеканалу НТВ і спочатку існував на домені ntv.ru. Пізніше сайт став існувати автономно від телеканалу і в 2002 році змінив доменне ім'я на Newsru.com, повідомляє ВВС.

Як повідомляв ІМІ, 23 квітня інтернет-видання “Медуза” заявило, що Міністерство юстиції Росії занесло його до реєстру іноземних ЗМІ, які “виконують функції іноземних агентів”. "Медуза” подало позов про скасування рішення щодо занесення до списку “ЗМІ – іноземних агентів”.

Президент Росії Володимир Путін підписав 30 квітня поправки до законодавства, що передбачають штрафи за незгадування про статус “ЗМІ – іноземних агентів” у разі цитування повідомлень цих ЗМІ в інших засобах масової інформації.

Liked the article?
Help us be even more cool!