ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Медуза" оскаржила в суді внесення до списку "ЗМІ – іноземних агентів"

12.05.2021, 11:34
Фото – Медуза
Фото – Медуза

Російське інтернет-видання “Медуза” подало позов про скасування рішення щодо занесення до списку “ЗМІ – іноземних агентів”. Про це повідомив адвокат Сергій Бадамшин, ідеться на сайті видання. 

“Основне в позові – неправомірне втручання в право на свободу слова, відсутність будь-якого зв'язку між фінансуванням і створюваним контентом (редакція у своїй політиці незалежна від спонсорів), дискримінація ЗМІ і вихід РФ за межі своєї юрисдикції”, – розповів Бадамшин.

Позовну заяву скеровано ​​до Замоскворецького суду Москви. Дата розгляду буде призначена пізніше.

Редакція зауважує, що попри визнання “Медузи” “ЗМІ – іноземним агентом”, офіційного повідомлення про це їм станом на 11 травня так і не надійшло. 

Також видання повідомляє, що через внесення до списку “ЗМІ-іноагентів” втратило практично всі свої заробітки й змушене попросити допомоги у читачів.

Як повідомляв ІМІ, 23 квітня інтернет-видання “Медуза” заявило, що Міністерство юстиції Росії занесло його до реєстру іноземних ЗМІ, які “виконують функції іноземних агентів”.

Президент Росії Володимир Путін підписав 30 квітня поправки до законодавства, що передбачають штрафи за незгадування про статус “ЗМІ – іноземних агентів” у разі цитування повідомлень цих ЗМІ в інших засобах масової інформації.

Liked the article?
Help us be even more cool!