ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Рівному відкрили дошку пам’яті загиблому на війні журналісту Тарасу Давидюку

29.08.2024, 17:15
Ганна Калаур

У Рівному на будинку загиблого на війні військового, головного редактора сайту “Горинь інфо”, пластуна Тараса Давидюка встановили дошку пам’яті. Меморіал облаштували на день його народження, 28 серпня, повідомляє “Горинь інфо”.  

На захід прийшла наречена Тараса Тетяна, рідні, друзі, пластуни, священнослужителі ПЦУ, військові, журналісти, колеги. 

Присутні на заході, обійнявшись, співали пластові пісні. Фото: “Горинь інфо”

Пластуни провели офіційну частину, заспівали Гімн “Пласту”, кожен мав можливість поділитися спогадами про Тараса. Дошку пам’яті відкривала мама Тараса Давидюка Людмила і наречена Тетяна. 

Після покладання квітів присутні зробили загальну фотографію і пішли до Тарасової могили на кладовище, де виконали молитву “Царю Небесний” й ділилися спогадами про друга.

У “Пласті” Тарас Давидюк був упорядником гуртка “Чорні ступні”. Виховну працю поєднував з обов’язками осередкового старшого пластунства в Рівному. 

Представники “Пласту”, рідні, друзі й колеги Тараса Давидюка відкрили дошку пам’яті на його будинку. Фото: “Горинь інфо”

Як повідомляв ІМІ, Тарас Давидюк загинув 3 листопада 2023 року на околиці села Роботине Запорізької області внаслідок атаки російського дрона-камікадзе.

В інтерв'ю ІМІ влітку 2022 року Тарас розповів, що став військовим після Революції гідності. Спочатку служив у добровольчому батальйоні “Гарпун”, а також у полку “Миротворець”. Згодом він приєднався до 130 ОРБ, а крайні місяці служив у 14 полку. У різні періоди військової служби він був розвідником, кулеметником та мінометником, побував у багатьох гарячих точках. 

У проміжках між службою Тарас Давидюк займався журналістикою і громадською діяльністю. Він був пластуном, членом Молодого Руху, головою обласної організації і членом Центрального Проводу Молодіжний Націоналістичний Конгрес, очолював Рівненську обласну організацію “Активна молодь”.  

У червні Рівненська міська рада проголосувала за перейменування вулиці Набережної на честь Тараса Давидюка. 

12 квітня 2024 року в Рівному на стіні ліцею №28, де навчався Тарас Давидюк, відкрили також дошку його пам’яті.

23 лютого 2024 року в Рівному презентували брошуру “Розвідник” про загиблого на війні військового і редактора сайту “Горинь інфо” Тараса Давидюка.

Liked the article?
Help us be even more cool!