ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Раді зібрали 156 підписів для позачергового засідання щодо заборони російських соцмереж

13.05.2020, 15:00
Фото – picture-alliance/chromorange/C.Ohde/DW
Фото – picture-alliance/chromorange/C.Ohde/DW

У Верховній Раді зібрали понад 150 підписів народних депутатів на підтримку проведення позачергового пленарного засідання парламенту для розгляду на ньому постанови щодо продовження санкцій проти російських соцмереж та інтернет-сервісів.

Про це журналістам повідомив член фракції “Голос” Роман Лозинський, повідомляє Укрінформ.

“156 підписів зі 150 необхідних зібрано. Сьогодні вранці оголосив про початок збору підписів народних депутатів для проведення позачергового засідання парламенту. Все для того, аби вирішити лише одне питання і захистити країну від кібервійськ агресора. Соцмережі окупанта потрібно блокувати. Вперше вийшов із цією заявою понад місяць тому. Однак Президент уникає виконання своїх обов’язків і продовжує бездіяти. Тому доводиться брати ситуацію в свої руки. Далі – реєстрація в апараті ВР”, – заявив Лозинський.

Водночас заступниця голови фракції партії “Слуга народу” Євгенія Кравчук повідомила, що указ Президента щодо продовження санкцій проти російських соцмереж очікується 14 травня.

Як повідомляв ІМІ, 24 квітня Рада національної безпеки і оборони повідомила, що апарат РНБО підготував проєкт рішення щодо застосування санкцій до російських соціальних мереж та інтернет-сервісів. 

23 квітня СБУ повідомила, що голова Служби Іван Баканов вніс до Ради національної безпеки та оборони додаткові пропозиції щодо продовження санкцій проти російських вебресурсів і програмних продуктів. Зокрема, він пропонує продовжити санкції не лише проти російських соцмереж "Вконтакте" та "Одноклассники", але й проти Яндекса, Mail.ru, "Доктора Веб", "Касперского", 1С і "Паруса".

10 квітня 2020 року СБУ запропонувала РНБО продовжити ще на три роки санкції щодо російських соціальних мереж "Одноклассники" та "Вконтакте". 

15 травня 2017 року Президент України Петро Порошенко своїм указом ввів у дію рішення РНБО "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)", які передбачають блокування доступу до російських соцмереж "Вконтакте" і "Однокласники", а також до сервісів Яндекса і Mail.ru.

22 липня 2019 року Рада національної безпеки і оборони України повідомила, що санкції щодо заборонених російських соцмереж не скасовано. Таке повідомлення оприлюднили на сайті РНБО у зв’язку зі збільшенням кількості повідомлень про ймовірне скасування санкцій, застосованих щодо російських соціальних мереж на території України.

Liked the article?
Help us be even more cool!