ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

РНБО повідомила, що санкції щодо заборонених російських соцмереж не скасовані

22.07.2019, 17:25
Фото - Geektimes

Рада національної безпеки і оборони України повідомила, що санкції щодо заборонених російських соцмереж не скасовані. Про це повідомляється на сайті РНБО у зв'язку зі збільшенням кількості повідомлень про вірогідне скасування санкцій, застосованих щодо російських соціальних мереж на території України.

“Відповідно до закону України “Про санкції”, рішення з питань застосування, скасування або внесення змін до санкцій ухвалюються Радою національної безпеки і оборони України виключно на підставі пропозицій Верховної Ради України, президента України, Кабінету Міністрів України, Служби безпеки України та Національного банку України. Реалізацію та моніторинг ефективності введених у дію указами президента санкцій, відповідно до рішень РНБО України здійснює Кабінет Міністрів України разом із Службою безпеки України та Національним банком України”, - зазначає РНБО.

Також у відомстві зазначили, що секретар РНБО Олександр Данилюк “звернув увагу зазначених державних органів на необхідність забезпечення неухильного додержання санкцій та моніторингу їх ефективності до завершення терміну їх дії або скасування в установленому законом порядку”.

Як повідомляв ІМІ, 15 травня 2017 року Президент України Петро Порошенко своїм указом ввів у дію рішення РНБО “Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)”, які передбачають блокування доступу до російських соцмереж “ВКонтакте” і “Однокласники”, а також до сервісів “Яндекса” і Mail.ru.

Liked the article?
Help us be even more cool!