ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У поліції Торонто заявили, що жодних “активних загроз” під час показу “Росіян на війні” не було

У поліції Торонто спростували заяву міжнародного кінофестивалю в Торонто (TIFF) щодо “активних загроз”, пов’язаних з показом фільму “Росіяни на війні” російсько-канадської режисерки Анастасії Трофімової. Про це повідомив Global News речник поліції Торонто.

За словами речника, правоохоронцям про такі загрози не відомо і що рішення організаторів “не спиралося на рекомендації поліції Торонто”.

“Ми знали, що можливі протести, і планували відрядити туди поліцейських для забезпечення громадського порядку”, – сказав речник.

Як повідомляв ІМІ, організатори міжнародного кінофестивалю в Торонто (TIFF) вирішили призупинити показ фільму “Росіяни на війні” російсько-канадської режисерки Анастасії Трофімової. Таке рішення організатори пояснили “значними загрозами для роботи фестивалю та громадської безпеки”.

Показ мав відбутися 13, 14 та 15 вересня.

Передісторія

Як повідомляв ІМІ, 12 вересня організатори міжнародного кінофестивалю в Торонто (TIFF) заявили, що покажуть фільм “Росіяни на війні” росіянки Анастасії Трофімової, як і було заплановано.

Раніше фільм Трофімової показали на Венеційському кінофестивалі. Вона сім місяців прожила з російськими солдатами на фронті в Україні й розповіла їхню історію. Трофімова заявила, що не побачила ознак воєнних злочинів за час, проведений на фронті.

Народні депутати України звернулися до парламентарів Канади із закликом не допустити на кінофестивалі в Торонто показу пропагандистського фільму російсько-канадської режисерки Анастасії Трофімової “Росіяни на війні”.

Канадська некомерційна благодійна організація TVO вирішила припинити підтримку та трансляцію документального фільму “Росіяни на війні” російсько-канадської режисерки Анастасії Трофімової.

Liked the article?
Help us be even more cool!