ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Організатори кінофестивалю у Торонто через “значні загрози” призупинили показ “Росіяни на війні”

Організатори міжнародного кінофестивалю в Торонто (TIFF) вирішили призупинити показ фільму “Росіяни на війні” російсько-канадської режисерки Анастасії Трофімової. Його прем'єра мала відбутися 13 вересня. 

Про це повідомляється на сайті кінофестивалю.

Таке рішення організатори пояснили “значними загрозами для роботи фестивалю та громадської безпеки”.

“Хоча ми твердо дотримуємося нашої вчорашньої заяви (про продовження показу фільму – ред.), це рішення було ухвалено з метою забезпечення безпеки всіх гостей, співробітників та волонтерів фестивалю”, – заявили організатори.

Фото – кадр із фільму "Росіяни на війні"

Вони додали, що це “безпрецедентний крок для TIFF”.

“Це було неймовірно важке рішення. Відбираючи фільми, ми керуємося місією TIFF, нашими цінностями та принципами складання програм. Ми вважаємо, що цей фільм заслужив місце у програмі фестивалю, і ми готові показати його, коли це буде безпечно”, – додали організатори.

Показ мав відбутися 13, 14 та 15 вересня.

Передісторія

Як повідомляв ІМІ, 12 вересня організатори міжнародного кінофестивалю в Торонто (TIFF) заявили, що покажуть фільм “Росіяни на війні” росіянки Анастасії Трофімової, як і було заплановано.

Раніше фільм Трофімової показали на Венеційському кінофестивалі. Вона сім місяців прожила з російськими солдатами на фронті в Україні й розповіла їхню історію. Трофімова заявила, що не побачила ознак воєнних злочинів за час, проведений на фронті.

Народні депутати України звернулися до парламентарів Канади із закликом не допустити на кінофестивалі в Торонто показу пропагандистського фільму російсько-канадської режисерки Анастасії Трофімової “Росіяни на війні”.

Канадська некомерційна благодійна організація TVO вирішила припинити підтримку та трансляцію документального фільму “Росіяни на війні” російсько-канадської режисерки Анастасії Трофімової.

Liked the article?
Help us be even more cool!