ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нардепи закликали Канаду не допустити показу пропагандистського фільму "Росіяни на війні"

Народні депутати звернулися до парламентарів Канади із закликом не допустити на кінофестивалі в Торонто показу пропагандистського фільму російсько-канадської режисерки Анастасії Трофімової “Росіяни на війні”.

Про це повідомила заступниця голови Комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційні політики Євгенія Кравчук на своїй фейсбук-сторінці. 

“Цей кейс став яскравим прикладом того, як Росія завдяки мʼякій силі намагається просувати свої наративи про “більш глибоке розуміння війни”. І, на жаль, робить це досить успішно”, – написала Кравчук.

Фото – скриншот з фільму Анни Трофімової “Росіяни на війні”

Депутатка зауважила, що фільм уже показали на Венеційському кінофестивалі й тепер планується його показ на міжнародному кінофестивалі в Торонто.

“Ба більше, фільм отримав до свого бюджету $340 000 від Канадського медійного фонду, який фінансується урядом Канади!” – зазначила Євгенія Кравчук.

Як повідомляв ІМІ, на Венеційському кінофестивалі показали документальний фільм “Росіяни на війні” російської режисерки Анастасії Трофімової, яка сім місяців прожила з російськими солдатами на фронті в Україні й розповіла їхню історію. Вона не побачила ознак воєнних злочинів за час, проведений на фронті.

Liked the article?
Help us be even more cool!