ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

#LiberateCrimea: Окупанти почали рекламувати в Криму Rutube

Окупаційна влада Криму розгорнула кампанію з рекламування та популяризації російського відеохостингу Rutube. У кримських містах з'явилася зовнішня реклама на бігбордах, що пропонує дивитися Rutube.

Про це повідомляє Крим.Реалії за посиланням на кримське відділення міжнародного руху за деокупацію Криму #LiberateCrimea. 

“Реклама Rutube у Криму зараз іде повсюдно – і онлайн, і офлайн. За нашою інформацією, всім навчальним закладам Криму рекомендовано активніше використовувати та популяризувати Rutube. Такі ж рекомендації передано до бюджетних установ, державних органів та органів місцевого самоврядування”, – зазначають активісти #LiberateCrimea.

На їхню думку, це свідчить про те, що російська влада Криму дуже зацікавлена, щоб кримчани переходили з YouTube у Rutube. “Уповільнення, а фактично блокування відеохостингу YouTube у Криму – це черговий крок до обмеження свободи слова у кримському суспільстві”, – додали в #LiberateCrimea.

Нагадаємо, схожу кампанію підтримки Rutube окупанти намагалися запустити й у Луганській області через платформу Telegram. Зокрема, на тлі інформації про вповільнення відеохостингу YouTube телеграм-канал офіційного сайту угруповання “ЛНР” “Луганскинформцентр” упевнено заявив, що “YouTube уже мертвий”, та запросив долучатися до Rutube. У коментарях до цього повідомлення один з користувачів іронічно зазначив, що на цьому відеохостингу “Джигурда, Волочкова та весь інший “цвіт” московської нації”, тож краще взагалі без інтернету. 

Фото – скриншот з телеграм-каналу пропагандистського ресурсу "Луганскинформцентр"

Як повідомляв ІМІ, на початку серпня 2024 року на окупованій частині Донецької області України значно сповільнилася швидкість YouTube через відповідне рішення РФ.

Компанія YouTube зіткнулася з жорсткою критикою з боку Росії у звʼязку з видаленням каналів, що транслювали російські державні медіа. Росія також неодноразово штрафувала Google за невидалення контенту, який у Росії вважається незаконним або небажаним. YouTube після повномасштабного вторгнення РФ в Україну заблокував канали багатьох російських пропагандистів. У серпні збої в роботі відеохостингу спостерігалися в Криму, у Донецькій та Луганській областях.

Liked the article?
Help us be even more cool!