ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Молдові показали документальний фільм "20 днів у Маріуполі"

У Кишиневі до другої річниці повномасштабної агресії Росії проти України депутатам та дипломатам показали фільм "20 днів у Маріуполі", повідомляє Главком.

Зокрема, переглянути фільм прийшов голова парламенту Ігор Гросу, а також надзвичайний і повноважний посол України в Республіці Молдова Марко Шевченко.

Крім того, 24 лютого відбудеться показ фільму для широкої публіки. Організаторами показу виступила спільнота громадян Молдови, які влаштовували щоденні проукраїнські мітинги під російським посольством.

Що відомо про стрічку “20 днів у Маріуполі” 

“20 днів у Маріуполі” – режисерський дебют воєнного кореспондента (з досвідом у Сирії, Нагірному Карабасі, Лівії, Іраку, секторі Газа, Афганістані), фотографа, відеографа та письменника Мстислава Чернова.

Також до створення картини були залучені фотограф Євген Малолєтка та продюсерка й журналістка Василіса Степаненко. За роботу в обложеному Маріуполі вони отримали Пулітцерівську премію, яка вважається найпрестижнішою в галузі журналістики.

22 березня 2022 року вийшов матеріал кореспондента Associated Press Мстислава Чернова “20 днів у Маріуполі: команда яка документувала агонію міста”, в якому він розповів, що разом з Євгеном Малолєткою та Василісою Степаненко провели 20 днів в оточеному Маріуполі та змогли звідти евакуюватися.

Вони висвітлювали події в заблокованому російськими військами Маріуполі, знімали руйнування, спричинені обстрілами міста, роботу лікарів у місцевих шпиталях, численні жертви серед цивільного населення.

У січні 2024 року документальну стрічку “20 днів у Маріуполі” режисера Мстислава Чернова номінували на кінопремію “Оскар” у категорії “Найкращий документальний фільм”. Цьогорічна церемонія вручення “Оскара” відбудеться 10 березня.

11 лютого 2024 року режисер Мстислав Чернов отримав премію Гільдії режисерів США за документальний фільм “20 днів у Маріуполі”. Він здобув відзнаку за “видатні режисерські досягнення в документальному кіно”. 

Фільм також номінували на премію “Оскар”.

Крім того, у лютому “20 днів у Маріуполі” отримав премію Британської академії кіно та телевізійних мистецтв BAFTA. 

Liked the article?
Help us be even more cool!