ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Маріуполі місцевий журналіст пішов на співпрацю з окупантами – ЗМІ

30.05.2022, 11:56
Фото – 0629.com.ua
Фото – 0629.com.ua

У Маріуполі “пресцентр” окупаційної адміністрації очолив місцевий журналіст Андрій Кіор, повідомляє сайт 0629.com.

Як пише видання, про це стало відомо після повідомлень російського інформаційного агентства ТАСС.

За даними 0629.com, Андрій Кіор навчався в московському інституті кінематографії. У журналістику прийшов з бізнесу, попрацював декілька років у Польщі, а потім в Україні.

Журналістську роботу розпочав у пресцентрі ММК ім. Ілліча, кореспондентом газети “Іллічівець”. Працював на телебаченні, створив власну телестудію “Адамаха”.

Був президентом медіахолдінгу в Метінвесті, фактично очоливши телеканал МТВ, газету “Приазовський робочий” та сайт mrpl.city. Розвивав власну продакшн-студію. Його послугами останнім часом користувалися місцеві телеканали.

З початком повномасштабного наступу рф на Україну в підвалі власного будинку на вулиці Куїнджі Кіор організував сховище, де переховувалися близько 80 осіб. Під час одного з обстрілів його будинок згорів повністю.

Чому Андрій Кіор пішов на співпрацю з окупантами, не відомо, пише видання. Але, зазначає редакція, зараз він знімає пропагандистські сюжети.

Як повідомляв ІМІ, троє мелітопольських журналістів, Олеся Грусньова, Денис Дорофєєв і Дмитро Переверзєв, пішли на співпрацю з російськими окупантами, повідомляє газета “МІГ”. Крім цього, співпрацює з російськими окупантами й головний редактор бердянської газети “Город” Павло Іщук.

Правоохоронці повідомили про підозру в колабораціонізмі херсонському журналістові Геннадію Шелестенку, який співпрацює з ворогом для інформаційної підтримки армії росії.

Співпрацювати з окупантами почав ще один херсонський журналіст Олег Грушко, який на сайті “Надднепрянка” поширює російську пропаганду.

Liked the article?
Help us be even more cool!