ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Херсоні ще один журналіст почав працювати на окупантів

19.05.2022, 16:34
На фото Олег Грушко - третій зліва. Фото - ІМІ
На фото Олег Грушко - третій зліва. Фото - ІМІ

Херсонський сайт “Надднепрянка”, який був відомий своєю проросійською риторикою, після російської окупації міста почав поширювати ворожу пропаганду. 

Про це повідомляє представник ІМІ в Херсонській області.

За даними ІМІ, сайт наповнює журналіст, член НСЖУ Олег Грушко. 9 травня він вів знімання заходів, які окупанти влаштували в Парку Слави, його репортаж “Безсмертний полк у Херсоні” був опублікований того ж дня.

За даними представника ІМІ, ще задовго до повномасштабного вторгнення рф в Україну Грушко вів цей сайт, який відзначався антиукраїнською риторикою, публікував проросійські фейки та наративи.

У січні 2021 року, за даними Руху ЧЕСНО, Грушко розповсюджував у залі Херсонської міської ради пропагандистські листівки з російським баченням історії України.

У січні 2022 року його взяли на роботу в одне з комунальних підприємств Херсона, але весь час його роботи там сайт “Наддніпрянка”, єдиним автором якого є Грушко, продовжував друкувати антиукраїнський контент. 

Водночас із моменту початку повномасштабного вторгнення сайт навіть почав публікувати передруки з інших медіа про події на фронті й зовсім відмовився від проросійських матеріалів. Там навіть публікували зведення Генерального штабу українською мовою.

Після захоплення російськими військами Херсона сайт припинив роботу. Остання новина там з’явилася 2 березня, а відновив він публікацію новин 14 квітня. 

Як зазначає представник ІМІ, у квітні риторика автора сайту була ще стриманою. Він писав про поганих українських посадовців, які втекли, про мародерів та червоні прапори. 

Але в травні все змінилось і на сторінках сайту з’явилися новини, написані в стилі російських пропагандистів.

На сайті “Надднепрянка” немає ані розділу з інформацією про засновників, керівництво та журналістів, ані якихось контактних даних, окрім емейлу.

Як повідомляв ІМІ, 27 квітня НСЖУ виключила зі своїх лав організатора видання Херсонський вісник new Геннадія Шелестенка за колабораціонізм та підтримку окупаційного режиму.

Правоохоронці повідомили про підозру в колабораціонізмі херсонському журналістові Геннадію Шелестенку, який співпрацює з ворогом для інформаційної підтримки армії росії.

Liked the article?
Help us be even more cool!