ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Херсонському пропагандисту Геннадієві Шелестенку повідомили про підозру в колабораціонізмі

17.05.2022, 19:33
Фото – фейсбук Геннадія Шелестенка
Фото – фейсбук Геннадія Шелестенка

Правоохоронці повідомили про підозру в колабораціонізмі херсонському журналістові Геннадію Шелестенку, який співпрацює з ворогом для інформаційної підтримки армії росії. Про це повідомило Управління Служби безпеки України в Херсонській області 

За даними слідства, від початку повномасштабного вторгнення росії він добровільно погодився на співпрацю з представниками окупаційної влади й виконував обов’язки медійної підтримки збройної агресії рф та уникнення нею відповідальності за насильство щодо України.

“За свою антидержавницьку діяльність зрадник долучився до складу т.зв. “военно-гражданской администрации” та ввійшов до редакції одного з радикальних антиукраїнських інтернет-видань, за що отримує відповідну грошову винагороду у ворожих рублях.

У своїх дописах журналіст позиціонує загарбників як рятівників Херсонщини від гуманітарної катастрофи, уникаючи питання, що саме вони стали причиною продовольчої кризи та військових злочинів. Окремою складовою його інформаційної експансії стало сприяння російській пропаганді, формуючи в суспільстві наративи про страх населення перед “нацистами” й “доброчинність” російських військових”, – повідомила СБУ.

Йому повідомлено про підозру за ч. 6 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Як повідомляв ІМІ, 27 квітня НСЖУ виключила зі своїх лав організатора видання Херсонський вісник new Геннадія Шелестенка за колабораціонізм та підтримку окупаційного режиму.

Раніше СБУ затримала депутата Херсонської міської ради Іллю Карамалікова за підозрою в державній зраді. Ілля Карамаліков на фейсбук-сторінці називає себе членом НСЖУ.

Також Ілля Карамаліков називав себе журналістом видання “Херсонський вісник new”, яке належить Геннадію Шелестенку. Сам Шелестенко підтвердив, що Карамаліков співпрацює з виданням.

Голова Одеської обласної організації НСЖУ Юрій Работін підтвердив ІМІ, що Карамаліков уже не є членом їхньої організації. “Ще півтора року тому десь, було, ми приймали його. Було. А потім скасоване було рішення”, – розповів він.

Работін підтвердив, що Карамаліков був серед тих, кому видали посвідчення за протекцією Геннадія Шелестенка, який і опублікував відео з видаванням посвідчень, але під тиском медіаспільноти рішення про приймання цих людей до НСЖУ було скасоване.

Liked the article?
Help us be even more cool!