ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Маріуполі місцева журналістка пішла на співпрацю з окупантами

27.12.2022, 11:46
Фото – 0629.com.ua
Фото – 0629.com.ua

У тимчасово окупованому Маріуполі місцева журналістка Юлія Франжева погодилася на співпрацю з ворогом і зараз працює на пропагандистському телеканалі "Маріуполь 24". Про це повідомляє Сайт міста Маріуполя 0629.

За даними видання, Франжева починала свою професійну кар’єру з корпоративних видань. Деякий час вона працювала в газеті "Азовмаш", потім у газеті "Приазовський робочий", яка тоді належала Рінату Ахметову.

Також журналістка вела свій блог на сайті "Мрпл.Сіті". Певний час була заступницею головного редактора сайту Володимира Селіванова, який, зазначає видання, також пішов на співпрацю з ворогом і зараз працює в пропагандистському виданні "Оплот ТВ".

Національна спілка журналістів висувала Юлію Франжеву на конкурс "Журналіст року" у 2016-му, але вона стала лише номінанткою конкурсу.

Незадовго до повномасштабної війни журналістка залишила газету "Приазовський робочий" і почала працювати на телеканалі МТБ.

Під час повномасштабного вторгнення Юлія Франжева залишилась в окупованому місті. Деякий час колеги вважали її зниклою. Але, за інформацією сайту 0629, ще влітку Франжева погодилася на співпрацю з окупантом. Зараз вона виконує роботу редактора сайту телеканалу "Маріуполь 24", який започаткували росіяни, також вона відповідальна за роботу із соцмережами телеканалу.

Нагадаємо, що, згідно із законом про колаборантську діяльність, за участь у поширенні російської пропаганди й заперечення факту агресії росії в Україні можна отримати покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 3 до 15 років.

Як повідомляв ІМІ, у вересні 2022 року окупаційна адміністрація Маріуполя запустила новий місцевий телеканал – "Мариуполь 24", роботу якого забезпечують колаборанти та російські журналісти. 

22 жовтня 2022 року СБУ оголосила підозру в колабораціонізмі уродженці Маріуполя Ірині Єфремовій, яка працює на пропагандистському телеканалі "Мариуполь 24". До повномасштабного вторгнення Росії вона була кореспонденткою на українському телеканалі "TV7 Маріуполь" та висвітлювала події рідного міста. Після захоплення Маріуполя вона зникла і не виходила на зв’язок. Ірину розшукували однокурсники та університет. Згодом вона знайшлася, але евакуюватися з окупованого міста не захотіла.

Над створенням окупантського телеканалу "Новий Маріуполь" працювали колаборанти-журналісти.

У Маріуполі "пресцентр" окупаційної адміністрації очолив місцевий журналіст Андрій Кіор.

Liked the article?
Help us be even more cool!