ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Маріуполі над запуском нового телеканалу працюють колаборанти-журналісти – 0629

13.06.2022, 15:17
Колаж ІМІ. Фото – 0629
Колаж ІМІ. Фото – 0629

У Маріуполі над створенням окупантського телеканалу “Новий Маріуполь” працюватимуть колаборанти-журналісти, пише сайт 0629.com.ua.

За даними видання, ексжурналіст Андрій Кіор, який пішов на співпрацю з ворогом, зустрічається з тими журналістами й творчими людьми, які ще залишаються в Маріуполі та б могли йому допомогти запустити роботу каналу. Запевняє, що росія прийшла в Маріуполь назавжди, і вмовляє на співпрацю. 

Серед тих, хто погодився, – оператор та режисер телеканалу ТВ-7 Артем Дробот, режисер монтажу Ілля Оверчук. Водночас працює на окупантів з перших днів оператор “Сигма-ТВ” Віктор Зубенко. 

Також до Маріуполя прибув десант телевізійників з Донецька. Наразі відомо, що в місті працюють колишні оператори телеканалу “Футбол”.

Крім того, співпрацює з окупантами Микола Лісогор, який називає себе журналістом. За даними видання, у 2014 році, під час окупації Маріуполя, Лісогор співпрацював з “ДНР” і називав себе “міністром ЖКХ”. Після звільнення Маріуполя Лісогор співпрацював з СБУ, а тепер співпрацює з іншими спецслужбами.

До колаборантів долучилася журналістка Ірина Притикіна, яка до повномасштабного вторгнення багато років працювала в газеті “Приазовський робочий”, “Азовський машинобудівник”, фрілансила на сайті 0629. Останніми роками працювала в пресслужбі Маріупольської міської ради. Тепер працює в пресслужбі окупаційної адміністрації.

Також співпрацює з Кіором Олексій Лиманський, який, за словами журналіста Андрія Василенка, “протягом останніх 20 років намагався стати кореспондентом маріупольських ЗМІ, але ніде надовго не затримувався через професійну непридатність”.

Долучився до команди колаборантів і редактор Маріупольської служби новин телеканалу МТВ Олександр Бузулук. Також виданню відомо, що газету “Приазовський робочий” робить у Маріуполі редактор газети “Донецк вечерний” Олександр Дмитрієвський. “Це дуже радикально антиукраїнська людина, яка повторює всі основні російські штампи. Тепер він це робить і в Маріуполі”, – пише видання.

Як повідомила 0629 головна редакторка “Приазовского рабочего” Олена Калайтан, всі працівники газети покинули місто. Але в редакції залишилися комп’ютери. Тож усе необхідне для того, щоб сфальшувати газету, Дмитрієвський міг знайти. 

Як повідомляв ІМІ, у Маріуполі “пресцентр” окупаційної адміністрації очолив місцевий журналіст Андрій Кіор.

У травні в Маріуполі окупанти стали поширювати пропаганду, використовуючи назву та логотип газети “Приазовский рабочий”.

Liked the article?
Help us be even more cool!