ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Кореспондентці окупаційного каналу "Мариуполь 24" оголосили підозру в колабораціонізмі

28.10.2022, 13:15
Фото – vchasnoua.com/
Фото – vchasnoua.com/

Служба безпеки України оголосила підозру в колабораціонізмі уродженці Маріуполя Ірині Єфремовій, яка працює на пропагандистському телеканалі “Мариуполь 24”. Підозру їй оголошено 22 жовтня. 

За даними слідства, на початку  вересня  2022 року окупаційна адміністрація Маріуполя створила телеканал “Мариуполь 24”, а також сторінки на Youtube та Rutube з метою утвердження на території міста окупаційного режиму РФ, дезінформації місцевого населення щодо законності діяльності окупаційної адміністрації.

Як зазначає слідство, Єфремова добровільно погодилася стати кореспонденткою пропагандистського каналу. У тексті підозри наведено посилання на 12 відеосюжетів, які були підготовлені нею протягом вересня. Останній, зокрема за 25 вересня, – “Храбрые женщины Мариуполя”, також “Первые выплаты за утраченное жилье”, “Парад для одного ветерана”, “Выставка моделей военной техники в МГУ” та інші.

Отже, Ірина Єфремова підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 6 ст. 111-1 KK України ("Колабораційна діяльність"), у веденні інформаційної діяльності в співпраці з державою-агресором та/або її окупаційною адміністрацією, спрямованих на підтримку держави-агресора, її окупаційної адміністрації чи збройних формувань та/або на уникнення нею відповідальності за збройну агресію проти України, за відсутності ознак державної зради.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 10 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади або вести певну діяльність на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

За даними дніпровських медіа Vgorode та Наше місто, Ірина Єфремова навчалася на факультеті систем та засобів масової комунікації в Дніпровському національному університеті імені Олеся Гончара.

До повномасштабного вторгнення Росії була кореспонденткою на українському телеканалі “TV7 Маріуполь” та висвітлювала події рідного міста. Після захоплення Маріуполя вона зникла і не виходила на зв’язок. Ірину розшукували однокурсники та університет. Згодом вона знайшлася, але евакуюватись із окупованого міста не захотіла.

"Нещодавно колишні друзі побачили її нові сюжети та були дуже здивовані: Ірина пішла працювати на окупантів", – пише "Наше місто".

Як повідомляв ІМІ, у вересні 2022 року окупаційна адміністрація Маріуполя запустила новий місцевий телеканал – "Мариуполь 24", роботу якого забезпечують колаборанти та російські журналісти.

Liked the article?
Help us be even more cool!