ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Києві вулицю перейменували на честь Романа Ратушного

08.09.2022, 16:36
Фото – ГО “Захистимо Протасів Яр”
Фото – ГО “Захистимо Протасів Яр”

Київрада перейменувала вулицю Волгоградську в Солом’янському районі столиці на вулицю імені Романа Ратушного. Таке рішення 8 вересня підтримали 68 депутатів, повідомляє КМДА.

“Роман пішов захищати Україну від початку широкомасштабного вторгнення російських варварів. І те, що з нами більше немає цього талановитого, принципового і відважного воїна – велика втрата для Києва і всієї країни. Бо саме такі, як Роман Ратушний, – майбутнє сильної і демократичної України. Тож сьогоднішнім рішенням ми увіковічнили ім‘я Романа та його справу захисту зелених зон Києва”, – написав міський голова Києва Віталій Кличко.

Окрім Волгоградської, сьогодні перейменували ще близько 40 вулиць, провулків і площ столиці, назви яких пов’язані з росією та радянським минулим. Зокрема, й вулицю Московську в центрі міста – на вулицю Князів Острозьких.

Нагадаємо, в Києві триває процес дерусифікації. На минулому засіданні, наприкінці серпня, Київрада перейменувала 95 київських вулиць, площ та провулків.

Як повідомляв ІМІ, голова ГО “Захистимо Протасів Яр” і розвідник 93 окремої механізованої бригади “Холодний Яр” Роман Ратушний загинув 9 червня в бою під Ізюмом (Харківщина).

Роман Ратушний заповів гроші на розвиток сайтів “Історична правда” та “Новинарня”.

5 липня Роману виповнилося 25 років. Він був учасником Революції гідності в 16 років, громадський активіст, очолював ГО “Захистимо Протасів Яр”.

Liked the article?
Help us be even more cool!