ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Києві під час сутички поліцейські побили журналіста “Апострофа”

17.08.2021, 16:57
Роман Пєтушков у білій футболці з камерою. Фото: Апостроф
Роман Пєтушков у білій футболці з камерою. Фото: Апостроф

Під час масового затримання учасників акції протесту на алеї Героїв Небесної Сотні в центрі Києва постраждав фотокореспондент "Апострофа" Роман Пєтушков. Про це повідомляється на сайті “Апострофа”.

За його словами, коли почалися затримання, він фотографував демонтовані активістами конструкції, встановлені в рамках "радянської" інсталяції до 30-ї річниці Незалежності України.

Журналіст розповідає, що з боку поліції прозвучала команда "Затримувати всіх" і він опинився між парканом і правоохоронцями. Роман спробував піти з місця, де могли початися затримання, проте почалося юрмище.

Один з поліцейських схопив кореспондента ззаду і почав затягувати в групу копів. Він відчув удари по спині, нирках і ногах, тому почав кричати, що є представником ЗМІ.

"Спереду мене намагалася схопити людина без розпізнавальних знаків, яка віддавала команди поліцейським. Після третього крику про те, що я "преса", мене відпустили", – розповів Роман.

Він додав, що самопочуття в цілому задовільне, проте вважає, що з боку поліції було неадекватне застосування сили. "Ніхто не представлявся, не оголошував про затримання, застосовували грубе фізичне насильство до затриманих, у тому числі і били лежачих", – каже Пєтушков.

Як повідомляв ІМІ, 30 липня під час заворушень поліцейський забризкав кореспондента “Апострофа” Романа Пєтушкова сльозогінним газом з балончика.

Також 17 серпня у Києві біля Міністерства внутрішніх справ пройшла акція протесту фоторепортерів, які вимагали розслідувати злочини проти журналістів.

Liked the article?
Help us be even more cool!