ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Києві силовик застосував газ проти журналіста "Апострофа" (фото)

30.07.2021, 18:03

Співробітник поліції двічі забризкав кореспондента “Апострофа” Романа Пєтушкова сльозогінним газом з балончика сьогодні, 30 липня, у Києві, повідомляє “Апостроф”.

Журналіст постраждав під час заворушень між противниками ЛГБТ та силовиками на вулиці Банковій. 

Як пише видання, представники ЛГБТ-спільноти організували мітинг, присвячений захисту прав сексуальних меншин. Їхні противники організували альтернативну вуличну акцію, яка в результаті закінчилася масовими зіткненнями із силовиками.

Видання зауважує, що співробітник поліції, зображений на фото нижче, двічі цілеспрямовано забризкав кореспондента “Апострофа” сльозогінним газом з балончика. У фотокора в цей час у руках була камера, на грудях бейдж “Апострофа”, а також нашивки PRESS спереду і ззаду.

Фото правоохоронця, який застосував газ проти Романа Пєтушкова. Фото – Роман Пєтушков / Апостроф

У коментарі ІМІ Роман Пєтушков повідомив, що газ потрапив йому в обличчя та на руку: “Вже нормально почуваюсь, але обпекло обличча і руку сильно. Десь пів години відпускало”.

“Під час конфлікту поліції з націоналістами я відійшов назад, до поліцейського мікроавтобуса, на декілька метрів від місця зіткнення поліції та активістів, і в цей момент коп дістав балон і випустив його прямо в мій бік. Так, цілеспрямовано. В мене був і бейдж, і наліпки PRESS спереду і на рюкзаку”, – розповів ІМІ Роман. Поліцейський припинив свої дії, коли Роман крикнув, за що він напав на журналіста.

Пєтушков повідомив, що не звертатиметься до поліції із заявою про напад правоохоронця.

Фото Романа Пєтушкова / Апостроф

Liked the article?
Help us be even more cool!