ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Криму затримали жінку за публікацію в соцмережі кліпу "Фортеця Бахмут"

Фото – Укрінформ
Фото – Укрінформ

В окупованому Криму російські силовики затримали жительку Феодосії за публікацію на своїй сторінці в соцмережі “ВКонтакте” кліпу пісні “Фортеця Бахмут” українського гурту “Антитіла” та композиції “Героям (UA)” гурту “Без  обмежень”.

Про це повідомляє Крим.Реалії з посиланням на телеграм-канал “Трибунал. Крымский эпизод”.

Повідомляється, що для затримання жінки “були організовані маски-шоу – чотири автоматники “взяли штурмом” продовольчий магазин, у якому працювала “порушниця”.

Згідно з рішенням підконтрольного РФ суду Феодосії, в кліпах фахівець побачив зображення “Тризубця”. Жінці призначили дві доби арешту.

Водночас у телеграм-каналі проросійського блогера Олександра Таліпова з'явилося відео з вибаченнями жінки. 

Російські суди в окупованому Криму неодноразово ухвалювали вироки місцевим жителям, які виявляли проукраїнську позицію. Так, у жовтні Ленінський районний суд призначив місцевим жителям Ленуру Халілову та Дмитру Камишанцеву штрафи в розмірі 40 тисяч рублів кожному за те, що чоловіки публічно прослуховували пісню “Доброго вечора, ми з України”.

Як повідомляв ІМІ, блогер-колаборант Олександр Таліпов у своєму телеграм-каналі публікує персональні дані кримчан, які підтримують Україну. Внаслідок скарг Таліпова кримчан притягують до адміністративної та кримінальної відповідальності за “дискредитацію” армії РФ. У вересні 2022 року Прокуратура АРК та Севастополя відкрила кримінальне провадження через “розпалювання національної ворожнечі та ненависті” в телеграм-каналі проросійського кримського блогера Олександра Таліпова.

У серпні 2023 року Прокуратура АР Крим та Севастополя повідомила про підозру Олександру Таліпову, який збирає кошти на потреби військових РФ. Його дії кваліфіковано як допомогу державі-агресору, йому загрожує до 12 років позбавлення волі.

Liked the article?
Help us be even more cool!