ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Криму "прокуратура" вимагає стягнути штраф з журналіста "Кримської солідарності"

27.04.2021, 13:07
Фото – crimean-solidarity.org
Фото – crimean-solidarity.org

В окупованому Росією Криму “прокуратура” вимагає в Нижньогірському районному “суді” призначити громадянському журналісту, стримеру “Кримської солідарності” Айдеру Кадирову штраф у 25 тисяч рублів. Про це повідомляє “Кримська солідарність”.

Повідомляється, що, беручи до уваги важке захворювання Кадирова і наявність у нього неповнолітніх дітей, “прокурор” попросила суд призначити обвинуваченому штраф у розмірі 25 тисяч рублів.

Захист же не згоден з цим і наполягає на невинуватості Кадирова. Адвокатка журналіста Ліля Гемеджі зазначила, що в протоколі допиту її підзахисного вказано – “він не знає, де перебуває бойовик Уміджон Дададжонов і його двоюрідний брат Умід, та ніяких пропозицій йому від них не надходило”.

За словами адвокатки, прокурор перекрутила факти, заявивши, що Кадирову було відомо про те, що Дададжонов був членом ІДІЛ. Однак у листуванні такого не було, є лише одне повідомлення, яке свідчить, що Уміджон перебуває в Мосулі в Іраку. Гемеджі вказала, що немає жодних доказів належності акаунту з ніком abu bakr idn ahmad Дададжонову з тієї причини, що в листуванні з іншими людьми він називається різними іменами й зазначає безліч місць свого перебування. 

Ба більше, з 2015 року його сторінка не була активна, а рідна сестра Дададжонова заявляла, що, зі слів співробітника ФСБ, її брат загинув під час військових дій в Іраку якраз того року. 

Наступне судове засідання заплановано на 12 травня, на ньому буде оголошене останнє слово Айдера Кадирова.

Як повідомляв ІМІ, 31 серпня 2020 року в Криму, у смт Нижньогірське, російські силовики після обшуку затримали кореспондента “Кримської солідарності” та інтернет-газети “Грани.ру” Айдера Кадирова.

У ніч на 1 вересня Айдера Кадирова відпустили під підписку про невиїзд. ФСБ Росії інкримінує йому ст. 205.6 (неповідомлення про злочин) Кримінального кодексу РФ. Як стверджує слідчий ФСБ Валерій Шерстюк, Кадиров разом з іншими затриманими кримськими татарами не розповів про листування за 2015 рік з Уміджоном Дадажоновим, який, за даними російських окупантів, воював на боці терористичної організації ІДІЛ.

28 вересня 2020 року підконтрольний Росії Київський райсуд Сімферополя залишив без задоволення скаргу адвоката Олексія Ладіна на дії слідчого щодо громадянського журналіста Айдера Кадирова.

25 січня 2021 року підконтрольний Росії Нижньогірський районний “суд” Криму відхилив клопотання захисту Айдера Кадирова про припинення кримінальної справи проти нього. Кадирова звинувачують за статтею 205.6 Кримінального кодексу Росії (“Неповідомлення про злочин”).

Liked the article?
Help us be even more cool!