ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Російські силовики затримали в Криму кореспондента "Кримської солідарності" та "Грани.ру"

31.08.2020, 13:56
Фото – фейсбук Кримської солідарності
Фото – фейсбук Кримської солідарності

В окупованому Криму, у смт Нижньогірське, 31 серпня російські силовики після обшуку затримали кореспондента “Кримської солідарності” та інтернет-газети “Грани.ру” Айдера Кадирова. Про це повідомляє “Детектор медіа” з посиланням на “Кримську солідарність”.

Також силовики прийшли з обшуками до активістів “Кримської солідарності” Ридвана Умерова (у місті Судак), Айдера Аблякімова (у селі Сонячна Долина) та Енвера Топчи (у смт Совєтський). Після незаконних слідчих дій їх затримали та повезли до управління ФСБ у Сімферополі.

Нагадаємо, 11 березня 2020 року в окупованому Бахчисараї та Бахчисарайському районі російські окупанти прийшли з обшуками до щонайменше сімох будинків кримських татар. Зокрема, до будинків ведучого телеканалу ATR Сейтумера Сейтумерова, громадських журналістів та стрімерів “Кримської солідарності” Сейдамета Мустафаєва й Амета Сулейманова. Незаконні слідчі дії проводили також в історика Шукрі Сейтумерова, активіста Рустема Сейтмеметова, Айдера Сулейманова та Сейтумера Сейтумерова.

Амета Сулейманова звинуватили нібито в порушенні ч. 2 ст. 205.5 (участь у діяльності організації, яка, відповідно до законодавства РФ, визнана терористичною) Кримінального кодексу Росії.

Liked the article?
Help us be even more cool!