ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд у Криму відхилив апеляцію в справі громадянського журналіста Кадирова

29.09.2020, 11:07
Фото – Кримська солідарність
Фото – Кримська солідарність

28 вересня підконтрольний Росії Київський райсуд Сімферополя розглянув скаргу адвоката Олексія Ладіна на дії слідчого щодо громадянського журналіста Айдера Кадирова. Суд залишив її без задоволення, мотивуючи це “відсутністю порушень у діях слідчого”.

Про це Ладін розповів громадському об'єднанню “Кримська солідарність”, повідомляє Крим.Реалії.

Як пояснив Ладін, він написав скаргу, по-перше, через те, що йому і його підзахисному не дали ознайомитися з постановою про призначення лінгвістично-психологічної релігієзнавчої експертизи та з її результатами. Друга причина – слідчий не дав адвокату зробити фотокопію документів, а також спробував відібрати в нього підписку про нерозголошення матеріалів справи.

Повідомляється, що зрештою Ладіну і Кадирову вдалося ознайомитися з матеріалами експертизи, слідчий у суді заявив, що не заперечує, щоб адвокат на свою техніку копіював матеріали справи. Адвокат усе ж таки планує подавати апеляційну скаргу на нинішню постанову суду.

Як повідомляв ІМІ, 31 серпня в Криму, у смт Нижньогірське, російські силовики після обшуку затримали кореспондента “Кримської солідарності” та інтернет-газети “Грани.ру” Айдера Кадирова.

У ніч на 1 вересня Айдера Кадирова відпустили під підписку про невиїзд. ФСБ Росії інкримінує йому ст. 205.6 (неповідомлення про злочин) Кримінального кодексу РФ. Як стверджує слідчий ФСБ Валерій Шерстюк, Кадиров разом з іншими затриманими кримськими татарами не розповів про листування за 2015 рік з Уміджоном Дадажоновим, який, за даними російських окупантів, воював на боці терористичної організації ІДІЛ.

Liked the article?
Help us be even more cool!