ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Хмельницькому журналістам забороняли знімати на тротуарі біля торгового центру

06.12.2016, 09:50

У Хмельницькому кореспондентці телеканалу “Поділля-центр” Світлані Русіній та оператору Андрію Лазаруку охоронці забороняли знімати на тротуарі біля торгового центру. Про це Світлана Русіна повідомила представниці ІМІ у Хмельницькій області.

Інцидент стався 1 грудня, журналісти знімали відео для сюжету про проблеми з паркуванням на вул. Вайсера, поблизу торговельного центру “Квартал”.

“Ми знімали зі сторони “Кварталу” те, що відбувалося на протилежному боці вулиці. Однак з торгового центру до нас вийшли троє людей у формі та один в цивільному і почали вимагати припинити зйомку, оскільки ми нібито перебуваємо на приватній території”, - розповіла Світлана Русіна.

За словами журналістки, фізичної сили охоронці ТРЦ не застосовували, проте поводилися фамільярно. Щоб не провокувати їх на більш агресивні дії, телевізійники вирішили продовжити роботу з іншого боку вулиці. Як пояснила Світлана Русіна, у Хмельницькому уже були прецеденти, коли представникам ЗМІ, які не реагували на вимогу припинити зйомку, ламали дорогу техніку.

“Щоб відзняти необхідне відео, нам довелося зайти з іншого боку, але охорона “Кварталу” пильно за нами стежила, допоки ми не завершили працювати”, – продовжила кореспондентка.

До правоохоронців з приводу цього випадку журналісти не зверталися. Проте того ж дня принагідно поцікавилися у патрульних поліції, як діяти у таких ситуаціях. Поліцейські ж запевнили, що зйомка у громадських місцях дозволена усім, а не тільки журналістам, і порадили наступного разу сміливо звертатися до патрульних, оскільки дії охоронців слід трактувати як перешкоджання журналістській діяльності.

На фото - Світлана Русіна біля ТЦ "Квартал", фото - Фейсбук Світлани Русіної

Liked the article?
Help us be even more cool!