ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Херсоні невідомий напав на журналістку МОСТу. Журналісти зʼясували, хто він

У Херсоні невідомий чоловік напав на журналістку онлайн-медіа МОСТ Олену Гнітецьку під час знімання та погрожував їй розправою.

Про це журналістка розповіла представнику Інституту масової інформації в Херсонській області.

Інцидент стався ввечері 8 липня в центрі Херсона.

“Я знімала пошкоджений російськими обстрілами головний корпус Херсонського державного університету, коли до мене з лайкою підʼїхав чоловік на велосипеді та почав погрожувати й бігти на мене і вимагав прибрати камеру. Я відбігла від нього та попросила іншого чоловіка, який ішов повз, викликати поліцію. Це злякало нападника, і він утік”, – розповіла Олена.

Чоловік, який напав на журналістку Олену Гнітецьку 8 липня 2024 року в Херсоні. Фото – Олена Гнітецька

На її думку, чоловіка міг роздратувати факт потрапляння в кадр.

“На відео він здалеку потрапив у кадр, але розгледіти його там було б важко. До того ж ми завжди під час монтажу прибираємо з відео і фото людей, які проти того, щоб їх знімали в публічних місцях”, – додала Олена Гнітецька.

На момент нападу вона була в бронежилеті та касці з нашивками PRESS, тож нападник чітко бачив, що перешкоджає роботі журналістки.

Олена Гнітецька написала заяву до поліції, але на момент написання цієї новини її досі не внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Тим часом місцеві журналісти зʼясували, що нападника звати Микола Койчев. Людина з таким прізвищем у 2014–2018 році отримала дозвіл на носіння травматичної зброї від херсонської поліції на підставі того, що він нібито журналіст. 

У 2018 році Катерина Гандзюк публікувала великий список із двохсот людей, які в такий спосіб отримали право за носіння травматичної зброї, але медійників там було всього троє. Водночас був імовірний нападник на журналістку.

Liked the article?
Help us be even more cool!