ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

41 українське медіа отримає мінігрант від Інституту масової інформації

23.08.2024, 16:03
Леся Луцюк
Ілюстрація: Інститут масової інформації
Ілюстрація: Інститут масової інформації

Конкурс мінігрантів для незалежних якісних медіа та медійних громадських організацій з усіх регіонів України проведений ІМІ в партнерстві з міжнародною організацією Internews Network.

Усього на конкурс мінігрантів подали 150 заявок з усіх регіонів України. Мінігранти від ІМІ отримають регіональні медіа з 15 областей України, серед них найбільша кількість – із Київської, Запорізької, Кіровоградської та Житомирської областей. 

Майже 76% заявок стосувалися виробництва контенту – підготовки матеріалів про наслідки війни, екологію, права людини, створення журналістських розслідувань, контенту в соцмережах. Серед решти запитів – закупівля обладнання для забезпечення виживання редакцій узимку та під час відключень електроенергії через російські обстріли, техніки для роботи журналістів – ноутбуків, фотоапаратів, мікрофонів та іншого. А також офісні витрати, проведення тренінгів, розроблення внутрішніх політик тощо. 

“Українські редакції заздалегідь готуються до зими, яка, ймовірно, супроводжуватиметься відсутністю тепла та електрики через російські обстріли. Тому, окрім мінігрантів на створення контенту, який показуватиме наслідки повномасштабного російського вторгнення та вплив цього на безліч сфер життя, редакції ще влітку вимушені активно готуватися до будь-якого сценарію, навіть найпесимістичнішого, для виживання їхніх медіа”, – розповіла директорка ІМІ Оксана Романюк. 

Раніше Інститут масової інформації провів опитування серед українських редакцій у 20 областях, щоб оцінити ключові потреби медіа під час третього року повномасштабного вторгнення. Значна частина опитаних редакцій (39%) висловила потребу в технічному обладнанні для забезпечення роботи редакцій, чверть респондентів (26%) указала на потребу в підвищенні професійних знань через додаткові навчальні програми, а кожна п'ята потреба (20%) стосувалася фінансової підтримки. 

Liked the article?
Help us be even more cool!