ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Харкові невідомі побили та пограбували місцевого журналіста

21.04.2020, 17:41
Фото – скріншот з відео Олексія Кусова
Фото – скріншот з відео Олексія Кусова

У Харкові ввечері 20 квітня двоє невідомих напали на журналіста й директора інформаційного агентства Інформбюро Олексія Кусова. Про це він повідомив на своїй сторінці у фейсбуці.

За його словами, двоє невідомих напали на нього у дворі його будинку, коли він повертався із супермаркету. З оприлюдненого Кусовим відео з камер спостереження видно, що двоє чоловіків підбігли до нього ззаду, повалили на асфальт і почали бити. Журналіст стріляв у бік нападників, коли вони почали тікати.

Олексій Кусов вважає напад замовним: "Відкривав вогонь, але без окулярів погано влучаю. Хочу одразу сказати товаришам, які заплатили за цю маячню. По-перше, продукти ви мені оплатите. А по-друге, ваші умови, залякування і гроші мені нахрін не потрібні. Прошу це врахувати на майбутнє".

У коментарі ІМІ Олексій Кусов повідомив, що пов’язує напад із журналістикою та громадською діяльністю. Водночас деталі він не уточнив.

Він відмовився сказати, кого підозрює в нападі: "Поки не хочу говорити про тих, кого мав на увазі. Повинне пройти слідство. Пов'язую з журналістикою і громадською діяльністю".

Також Кусов додав, що йому діагностували множинні удари і струс мозку.

Як повідомила Нацполіція Харківської області, зловмисники заволоділи барсеткою потерпілого, у якій були 40 тисяч гривень та кредитні картки.

"20 квітня о 22:40 до Шевченківського відділу поліції зі служби 102 надійшло повідомлення про те, що по вулиці Шатилівській на 35-річного чоловіка поблизу будинку проживання напали двоє невідомих. За адресою виїжджали керівництво, слідчо-оперативна група відділу поліції та патрульні поліцейські. Правоохоронці обстежили прилеглу територію та вилучили записи з камер відеоспостереження", – йдеться в повідомленні.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 186 ("Грабіж") Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від чотирьох до шести років.

Як повідомляв ІМІ, 24 грудня 2018 року в Харкові невідомі пограбували керівника та журналіста місцевого інформаційного агентства Інформбюро Олексія Кусова і відібрали у нього 9 тисяч доларів. У коментарі ІМІ Олексій Кусов повідомив, що напад пов’язує з професійною діяльністю, водночас відмовився повідомити деталі, пославшись "на прохання правоохоронців".

21 лютого 2019 року прокуратура Харківської області повідомила про викриття в Харкові озброєного угруповання, членів якого перевіряють на причетність до нападу на керівника ІА Інформбюро Олексія Кусова.

Liked the article?
Help us be even more cool!