ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Харкові викрили угрупування, яке підозрюють у нападі на місцевого журналіста

22.02.2019, 10:01
Фото - khar.gp.gov.ua

У Харкові викрили озброєне угруповання, членів якого перевіряють на причетність до нападу на місцевого журналіста. Про це повідомляється на сайті прокуратури Харківської області.

Згідно з повідомленням, напад на керівника одного з харківських ЗМІ стався наприкінці грудня минулого року. Нападники побили й пограбували журналіста. За заявою потерпілого до ЄРДР внесені дані за ст. 345-1 та ч. 4 ст. 186 КК України (погроза або насильство стосовно журналіста, грабіж, вчинений у великих розмірах).

За інформацією місцевого видання “ІнформБюро”, слідчі перевіряють причетність членів групи до нападу на керівника ІА “ІнформБюро” Олексія Кусова.

Як повідомляє прокуратура, правоохоронці викрили групу осіб, що зберігала арсенал зброї. За даним фактом розпочато досудове розслідування за ч. 1 ст. 263 КК України (незаконне поводження зі зброєю).

Під час обшуків за місцями мешкання трьох фігурантів провадження (усі – мешканці області віком від 33 до 40 років) вилучені два автомати Калашникова АКС-74, пістолети, бойову гранату, травматичну й холодну зброю.

“Окрім того, на даний час перевіряється причетність учасників групи до нападу на харківського журналіста та підготовки нападів на громадських активістів”, - йдеться у повідомленні.

Наразі вирішується питання про оголошення підозри фігурантам провадження та обрання їм запобіжних заходів.

Як повідомляв ІМІ, 24 грудня 2018 року у Харкові невідомі пограбували керівника та журналіста місцевого інформаційного агентства “Інформбюро” Олексія Кусова і відібрали у нього 9 тисяч доларів. У коментарі ІМІ Олексій Кусов підтвердив, що на нього дійсно напали і пограбували. Напад він пов’язує з професійною діяльністю.

Liked the article?
Help us be even more cool!