ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Гонконгу після арешту керівників закрилося продемократичне видання Stand News

29.12.2021, 14:42
Головний редактор Патрік Лем. Фото: Paul Yeung / Bloomberg via Getty Images
Головний редактор Патрік Лем. Фото: Paul Yeung / Bloomberg via Getty Images

Китайська поліція провела 29 грудня обшуки в офісах Stand News, найвідомішого продемократичного видання Гонконгу. Силовики затримали кількох нинішніх і колишніх співробітників, що змусило інтернет-видання оголосити про негайне припинення роботи, передає Радіо Свобода.

Поліція Гонконгу повідомила, що заморозила активи Stand News та заарештувала його керівників за підозрою в "крамольній публікації".

"У відповідь на ситуацію Stand News негайно припинило роботу, включно із сайтом та всіма соціальними мережами, які негайно припиняють оновлюватися та будуть видалені впродовж дня", – йдеться в дописі.

Stand News – неприбуткова організація, заснована у 2014 році, діяла на підставі статуту, який ґрунтувався на незалежності та відданості захисту "демократії, прав людини, верховенства права та справедливості".

Співробітники безпеки заявили, що вони розслідують правопорушення щодо національної безпеки, а не переслідують журналістів. Але обшук, у якому взяли участь близько 200 поліцейських, додатково посилює занепокоєння щодо свободи преси в колишній британській колонії, яка повернулася під владу Китаю в 1997 році.

Відтоді кілька відомих ЗМІ, які критикували уряд, були змушені закритися відповідно до закону, а десятки людей були заарештовані за інакодумство в будь-якій формі.

Як повідомляв ІМІ, видання Stand News було номінантом на Премію свободи преси – 2021 від “Репортерів без кордонів”.

Крім того, у червні 2021 року в Гонконгу вийшов останній наклад найбільшої продемократичної газети Apple Daily, яка підтримувала продемократичні протести й критикувала політику Пекіна. Газета проіснувала 26 років і оголосила про закриття через тиск китайської влади.

Liked the article?
Help us be even more cool!