ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Франції на Євроньюз відбулися страйки української та ще кількох мовних редакцій

06.12.2016, 12:11

В Ліоні (Франція), в штаб-квартирі телеканалу Євроньюз, 5 грудня відбувся попереджувальний одноденний страйк української, іранської, арабської та представників декількох інших мовних редакцій. Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на журналістів телеканалу.

Ініціатором страйку стала українська редакція Євроньюз, яка протестує таким чином проти планів керівництва припинити з наступного квітня мовлення українською через брак фінансування. Українці заявляють також про нерівноцінний розподіл бюджетних коштів між всіма 13-ма мовними службами Євроньюз.

До страйку долучилися представники іранської та арабської служб, які теж перебувають на межі закриття. Страйк підтримали журналісти з більшості мовних редакцій.

В цілому в акції взяли участь до 100 людей.

Журналісти стверджують, що це перший страйк журналістів за весь час існування Євроньюз.

Страйк полягав у тому, що співробітники перебували в приміщенні каналу, але з 13 до 17 години не працювали. Новини в цей час виходили англійською мовою. Представники страйккому наполягають, що в разі відсутності реакції керівництва страйк матиме продовження, на наступний тиждень заплановане повторення.

Працівники української редакції вимагають ознайомлення із деталями контрактів про фінансування мовної служби з боку Національної телекомпанії України від 2011 року і з Inter Media Group від 2015 року.

Закриття української служби відбувається на тлі реорганізації компанії з метою посилення конкурентоздатності, зокрема планується розширення англійської, французької і російської служб.

Liked the article?
Help us be even more cool!