ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Держприкордонслужбі пояснили, що у них не було правових підстав не пускати журналістів “Звезды”

12.12.2019, 14:30
Фото – скриншот з відео 5 каналу
Фото – скриншот з відео 5 каналу

Прессекретар Державної прикордонної служби України Андрій Демченко повідомив, що знімальну групу російського телеканалу “Звезда” пустили до України через відсутність підстав для їхнього недопуску. Про це він сказав у коментарі 5 каналу.

За його словами, вони прилетіли як громадяни РФ.

“Прикордонники користуються виключно законодавством України “Про прикордонний контроль”, у тому числі щодо в'їзду іноземних громадян. Жодне доручення, яке б стосувалося цих осіб, від інших правоохоронних органів щодо заборони чи обмеження їм в'їзду в Україну не було. Крім того, під час спілкування з інспектором прикордонної служби вони не заявляли, що є журналістами будь-якого російського медіа. Також не було встановлено їх можливе незаконне перебування на тимчасово окупованих територіях України”, – повідомив Демченко.

Як повідомляв ІМІ, 11 грудня 2019 року знімальну групу телеканалу Міністерства оборони РФ “Звезда” пустили до України.

4 грудня 2018 року Державна прикордонна служба України не пустила до України журналістку телеканалу “Дождь” Євгенію Зобніну, головну редакторку сайту “Такие дела” Анастасію Лотарьову, журналістку видання “Старая Русь” Олену Ніколаєву, Юлію Нікітіну з видання “Фонтанка”, а також Олену Владикіну – журналістку російської газети “Мой район”.

Російський телеканал “Дождь” повідомив, що їхню кореспондентку Євгенію Зобніну не пустили на територію України через те, що вона не змогла підтвердити мету візиту.

Канал зазначав, що Зобніна прилетіла до України на запрошення правозахисного центру “Меморіал”, Луганського обласного правозахисного центру “Альтернатива” і німецької організації DRA для участі в блог-турі Донбасом. На таке ж запрошення прилетіла і Анастасія Лотарьова.

У Державній прикордонній службі України повідомили, що російські журналістки, яких не пустили до України, не підтвердили мети свого візиту.

Liked the article?
Help us be even more cool!