ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

До України пустили журналістів російського пропагандистського телеканалу "Звезда"

12.12.2019, 12:17
Фото – Ліга
Фото – Ліга

Знімальну групу телеканалу міністерства оборони РФ “Звезда” пустили до України. Кореспондентка каналу Діана Сіразі та оператор Олександр Столеров прилетіли до Києва після запрошення Президента України Володимира Зеленського.

Про це повідомляється на сайті каналу, інформує “Детектор медіа”.

“Знімальна група “Звезды” виявилася однією з перших російських журналістів, пропущених до Києва після запрошення Президента України Володимира Зеленського, зробленого на саміті “нормандської четвірки” в Парижі 10 грудня. Негласна заборона на в'їзд для російських репортерів на Україну діяла з 2014 року”, – йдеться в повідомленні.

Діана Сіразі сказала, що вони прилетіли на запрошення українського Президента, щоб “перевірити, чи дотримує він обіцянки, чи пропустять [їх] через митницю”.

Сюжет вона закінчила вже на майдані Незалежності. “Щоправда, поки незрозуміло, чи всім російським журналістам відкрили шлях і чи надовго це”, – додала Діана Сіразі. 

Нагадаємо, під час брифінгу в Парижі за результатами “нормандського саміту” Президент Володимир Зеленський запросив російських пропагандистів на лінію розмежування на Донбасі побачити на власні очі, що там відбувається. Зокрема, він сказав: “Ви приїдьте, я вам особисто покажу. Тільки щоб реально. Не так, як ваші, є там товариш Соловйов (Володимир, російський пропагандист. – Ред.) – весело говорить у Москві, що відбувається, – а я завжди кажу, а ви приїдьте прямо, що в нас відбувається, подивіться, походіть ніжками, ручками, “глазкамі”. Нічого страшного, я думаю, туфлі Brioni чи що там не забруднить людина”.

Головна редакторка МІА “Россия сегодня” і телеканалу RT Маргарита Симоньян у своєму телеграмі повідомила, що Володимир Зеленський нібито запросив кореспондента RT Іллю Петренка разом з іншими журналістами до Києва. За її словами, це запрошення вже прийняли.

10 грудня російський пропагандист, ведучий телеканалу “Росія 1” Володимир Соловйов у відповідь на запрошення Президента України Володимира Зеленського відвідати Донбас, запропонував йому приїхати до окупованого Донецька. Він також запропонував зробити інтерв'ю з Володимиром Зеленським.

Liked the article?
Help us be even more cool!