ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Російський "Дождь" заявив, що їхню журналістку не пустили в Україну

05.12.2018, 10:14
Фот - Фейсбук Євгенія Зобніна

Російський телеканал “Дождь” повідомляє, що їхню кореспондентку Євгенію Зобніну не пустили на територію України. Про це повідомляється на сайті каналу.

Як повідомляє телеканал, причиною назвали те, що вона не змогла підтвердити мету візиту.

За інформацією каналу, в аеропорту Києва з журналісткою провели співбесіду в окремій кімнаті, під час якої були присутні дві співробітниці прикордонного контролю і чоловік у цивільному.

“Зобніну запитали, хто організатор її поїздки і за чий рахунок вона приїхала до України. Крім того, у неї поцікавилися, чи висвітлювала вона теми, пов'язані з Кримом і будівництвом Кримського моста, чи була на території самопроголошених Донецької і Луганської народних республік і чи знала про введення воєнного стану”, - зазначає канал.

Телеканал зауважує, що Зобніна прилетіла до України на запрошення правозахисного центру “Меморіал”, Луганського обласного правозахисного центру “Альтернатива” й німецької організації DRA для участі в блог-турі Донбасом. “Мета заходу - “показати учасникам ситуацію на постконфліктній зоні, дати імпульс для написання статей з об'єктивним поданням ситуації на Донбасі”, - пише канал.

З Києва Зобніна повинна була ввечері 4 грудня виїхати до Краматорська.

Як повідомляв ІМІ, 28 листопада набрав чинності закон України про затвердження Указу Президента України “Про введення воєнного стану в Україні” строком на 30 діб у 10 областях, які межують з Росією та Придністров’ям.

Рішення про введення воєнного стану ухвалено у зв'язку з актом агресії Росії проти України в Керченській протоці. В результаті незаконних дій російських силовиків були захоплені три кораблі ВМС України і взяті в полон 24 українських військовослужбовці.

Liked the article?
Help us be even more cool!