ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Чернівцях силовики прийшли з обшуком у будівлю телеканалу ТВА

11.01.2020, 23:07
Фото – tva.ua
Фото – tva.ua

У Чернівцях 11 січня силовики прийшли з обшуком у приміщення бізнес-центру, де розміщений телеканал ТВА, та намагалися вилучити сервери телеканалу. Про це повідомляється на сайті телеканалу.

За словами директора ТВА Вадима Пелеха, слідчі показали ухвалу на обшук фірми, яка жодним чином не пов’язана з ТВА, але водночас намагалися вилучити сервери телеканалу.

“У нас спільна серверна з іншими орендарями. Якби слідчі відімкнули обладнання офіс-центру, сигнал ТВА зник би з ефіру”, – розповів Пелех.

За його словами, щоб цього не сталося, він надав доступ до серверів. Однак слідчі намагалися вилучити обладнання.

“Вважаю, що, якби ми не почали трансляцію цієї події в прямому ефірі і не надали їй розголосу, силовики вимкнули б сервер, – сказав директор ТВА. – Я в прямому ефірі заявив, що готовий надати правоохоронцям доступ до обладнання ТВА. Хоча у мене склалося враження, що вони шукали приводів для втручання в роботу нашого телеканалу. А якщо зважити на те, що обшуки телеканалів останнім часом пройшли в Києві та Одесі, навряд чи така увага силовиків до ЗМІ є випадковою”.

За словами Вадима Пелеха, за ситуацією на ТВА стежать правозахисні журналістські організації України.

За інформацією телеканалу, слідчі дії проводить столичний підрозділ Державної фіскальної служби.

Як повідомляв ІМІ, 20 грудня 2019 року в Одесі співробітники НАБУ провели обшук у приміщенні телеканалу “Думська TV”. Керівництво телеканалу вважає обшуки політично мотивованими і називає їх тиском на свободу слова ЗМІ.

20 грудня 2019 року Національне антикорупційне бюро заявило, що обшуки на телеканалі “Думська” жодним чином не пов'язані з діяльністю ЗМІ та журналістів. Слідчі дії проводяться в межах розслідування можливих зловживань службових осіб Одеської облради під час продажу у вересні 2018 року нежитлових приміщень.

20 грудня 2019 року “Думська” повідомила, що під час обшуку в редакції телеканалу співробітники НАБУ не вилучили жодного документа, проте забрали записи з камер відеоспостереження і карту пам'яті камери оператора каналу, який фіксував їхні дії.

Liked the article?
Help us be even more cool!