ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Британії ШІ зможе визначати, чи користувач досить дорослий, щоб дивитися порнографію

05.12.2023, 15:59

Британський уряд запропонував нові вказівки для перевірки віку й захисту дітей від порнографії в інтернеті. У цих вказівках, зокрема, йдеться про ШІ-програму, яка визначатиме, чи користувач видається повнолітнім.

Про це повідомляє Reuters

Нещодавно ухвалений Акт про онлайн-безпеку вимагає, щоб усі вебсайти й застосунки, де розміщено порнографічний контент, вживали заходів для відмежування дітей від порнографії на своїх сервісах. У Британії перегляд порнографії законний з 18 років.

У середньому діти вперше бачать порнографію в мережі в 13 років; майже половина стикається з нею в 11, а кожна десята дитина – в дев'ять, за даними дослідження офісу омбудсмена Англії з прав дітей, проведеному у 2021–2022 роках.

"Незважаючи на їхній підхід, ми очікуємо від усіх сервісів потужних заходів із захисту дітей від випадкових контактів з порнографією, а також для збереження прав і свобод дорослих, пов’язаних із приватністю", – сказала гендиректорка британського медіарегулятора Ofcom Мелані Доуз.

Регулятор описав свою пропозицію щодо візуального оцінювання віку як використання ШІ для аналізу рис глядача. Для цього, ймовірно, останньому буде необхідно зробити селфі й завантажити його.

Також у пропозиціях ішлося про верифікацію особи за фото, для чого користувачу треба завантажити знімок документа-посвідчення (на кшталт паспорта чи водійських прав), щоб довести свій вік, а також про перевірки кредитних карток.

Ще однією пропозицією був відкритий банкінг, коли за згоди користувача банк ділиться їхньою інформацією з порносайтом для підтвердження, що тим більш ніж 18.

Дослідницька організація з питань вільного ринку "Institute of Economic Affairs" зазначає, що обов’язкове підтвердження віку є небезпечним для приватності користувачів і поставить їх під загрозу зламів і зловживань, адже в такий спосіб зростуть обсяги конфіденційної інформації в руках третьої сторони.

Регулятор стверджує, що слабші методи на кшталт самостійного вказування віку, засобів для онлайн-переказів, які не потребують повноліття, дисклеймерів чи застережень більше не вважатимуться задовільними за новими правилами.

Ofcom заявляє, що планує опублікувати остаточну версію правил на початку 2025 року.

Марія Ігнатьєва, Валентина Троян

Liked the article?
Help us be even more cool!