ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Білорусі журналістку "Белсату" Катерину Андрєєву засудили до восьми років ув'язнення за звинуваченням у держзраді

13.07.2022, 14:00
Фото – Белсат
Фото – Белсат

У Білорусі Гомельський обласний суд засудив 13 липня телеканалу "Белсат" Катерину Андрєєву до восьми років позбавлення волі за звинуваченням у державній зраді. Про це повідомляє "Белсат".

Суд відбувся в закритому режимі, справа має гриф "секретно". Адвокат Катерини перебуває під підпискою про нерозголошення та не може повідомляти жодних обставин навіть рідним. Навіть чоловік ув'язненої Ігор Ілляш не знає, що таке "державна зрада", але він переконаний, що його дружина не винна.

Як повідомляв ІМІ, 18 лютого 2021 року суд Фрунзенського району Мінська засудив двох журналісток телеканалу "Белсат" Катерину Андрєєву та Дарину Чульцову до двох років колонії загального режиму.

Журналістки "Белсату" Катерина Андрєєва та Дарина Чульцова були затримані 15 листопада 2020 року в Мінську у квартирі на 14-му поверсі будинку на "площі Змін". З цієї квартири журналістки вели стрім про протистояння силовиків і захисників народного меморіалу загиблому мінчанину Роману Бондаренку.

20 листопада 2020 року Андрєєвій висунули звинувачення за статтею ч. 1 ст. 342 КК ("Організація та підготування дій, що грубо порушують громадський порядок").

Засуджені журналістки "Белсату" стали лауреатками премії "За свободу і майбутнє ЗМІ".

Liked the article?
Help us be even more cool!