ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Засуджені журналістки "Белсату" стали лауреатками премії "За свободу і майбутнє ЗМІ"

29.07.2021, 17:29
Фото – Белсат
Фото – Белсат

Журналісток телеканалу "Белсат" Катерину Андрєєву та Дарину Чульцову, засуджених до двох років колонії загального режиму, нагородили лейпцизькою премією "За свободу і майбутнє ЗМІ".

Про це повідомляє "DW Беларусь" у своєму телеграм-каналі.

Вони нагороджені за те, що "стали голосами вільних журналістських репортажів за автократичного режиму й постраждали за свою роботу". Кожній з журналісток присудили по 10 тис. євро.

Європейський центр свободи преси, який розташований у Лейпцигу (Німеччина), закликав звільнити Андрєєву та Чульцову.

Премія вручається щороку в жовтні в Лейпцигу, проте як проходитиме церемонія цьогоріч – поки не відомо.

Як повідомляв ІМІ, 18 лютого 2021 року суд Фрунзенського району Мінська засудив двох журналісток телеканалу "Белсат" Катерину Андрєєву та Дарину Чульцову до двох років колонії загального режиму.

Журналістки "Белсату" Катерина Андрєєва та Дарина Чульцова були затримані 15 листопада 2020 року в Мінську у квартирі на 14-му поверсі будинку на "площі Змін". З цієї квартири журналістки вели стрім про протистояння силовиків і захисників народного меморіалу загиблому мінчанину Роману Бондаренку.

20 листопада 2020 року Андрєєвій висунули звинувачення за статтею ч. 1 ст. 342 КК ("Організація та підготування дій, що грубо порушують громадський порядок").

Катерині Андрєєвій та операторці Дарині Чульцовій загрожує до трьох років ув’язнення за звинуваченням в організації та підготовці дій, що грубо порушують громадський порядок.

Liked the article?
Help us be even more cool!