ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Білорусі журналіста Радіо Свобода заарештували відразу після відбуття терміну в СІЗО

07.12.2021, 11:06
Фото – Радіо Свобода
Фото – Радіо Свобода

Фрілансера білоруської служби Радіо Свобода Андрія Кузнечика, якого 6 грудня не звільнили після закінчення терміну арешту в Мінську, арештували ще на 10 діб. 

Таке рішення ухвалив суд 6 грудня, повідомляє Радіо Свобода.

Кузнечика мали звільнити не пізніше ніж 6 грудня, після 10 діб арешту. Його затримали 25 листопада в Мінську під час прогулянки, згодом суд визнав його винним у дрібному хуліганстві. 

Нові 10 діб арешту йому дали за тією ж статтею.

Президент корпорації “Радіо Свобода / Радіо Вільна Європа” Джеймі Флай заявив, що продовження терміну покарання в цьому випадку “саме по собі має розглядатися як злочин”.

“Викрадення Андрія державою триває, і це ще один крок режиму Лукашенка, щоб заблокувати доступ білоруського народу до незалежної інформації”, – наголосив він.

Як повідомляв ІМІ, 6 грудня рідні фрілансера білоруської служби Радіо Свобода Андрія Кузнечика повідомили, що його не звільнили після адміністративного арешту, що тривав 10 днів.

26 листопада суд у Мінську заарештував на 10 діб фрілансера білоруської служби Радіо Свобода Андрія Кузнечика за звинуваченням у “дрібному хуліганстві”.

25 листопада в Мінську силовики затримали Андрія Кузнечика під час велосипедної прогулянки. У нього вдома провели обшук, забрали всю техніку і телефон, мобільний телефон і планшет дружини, а також гроші.

25 червня 2020 року в Мінську (Білорусь) після обшуку затримали блогера, фрілансера-консультанта Радіо Свобода та адміністратора опозиційного телеграм-каналу “РБ головного мозку” Ігоря Лосіка за звинуваченням в організації масових заворушень. Зараз його утримують в ізоляторі тимчасового тримання.

Лосік оголошував голодування на знак протесту проти нових звинувачень.

Liked the article?
Help us be even more cool!