ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Білорусі після обшуку затримали фрілансера Радіо Свобода

26.06.2020, 11:02
Фото – Радіо Свобода
Фото – Радіо Свобода

У Мінську (Білорусь) 25 червня після обшуку затримали блогера, фрілансера-консультанта Радіо Свобода та адміністратора опозиційного Telegram-каналу “РБ головного мозку” Ігоря Лосіка. 

Про це повідомила виконувачка обов’язків президента Радіо Вільна Європа /  Радіо Свобода Дейзі Сінделар, повідомляє Радіо Свобода.

Вона зауважує, що ведення блогу не є злочином, та вимагає його звільнення.

“Ми засуджуємо затримання Ігоря Лосіка, незалежного блогера, консультанта Радіо Свобода та колишнього стипендіата [програми Радіо Свобода імені  Вацлава Гавела], а також сьогоднішній обшук у його квартирі, який привели щонайменше дев’ять державних агентів. Ведення блогу не є злочином”, – наголосила Дейзі Сінделар.

“Ми вимагаємо його негайно звільнити, негайно повернути йому будь-які конфісковані матеріали та обладнання, а також щоб білоруські посадовці перестали цькувати людей, які виконують важливу роботу з інформування громадськості про події навколо майбутніх президентських виборів у країні”, – додала вона.

Ігорю Лосіку висунуто звинувачення в організації масових заворушень, йому загрожує до трьох років в'язниці. Зараз його утримують в ізоляторі тимчасового тримання.

Як повідомляє білоруська служба Радіо Свобода, на канал “РБ головного мозга” в Telegram підписано понад 165 тисяч користувачів, у твітері – більш ніж 173 тисячі.

Тиск на ЗМІ в Білорусі збігається з тиском Лукашенка на лідерів опозиції. Заарештовано головних потенційних кандидатів, і це, як вважають спостерігачі, стало найбільшим викликом Олександру Лукашенку за весь період його правління.

Білоруська Асоціація журналістів і 40 засобів масової інформації, що діють у Білорусії, 23 червня випустили спільну заяву з вимогою припинити переслідування журналістів. У заяві міститься звинувачення на адресу білоруської влади в застосуванні насильства проти працівників ЗМІ.

Президентські вибори в Білорусі призначено на 9 серпня. Олександр Лукашенко, який керує країною з 1994 року, балотується на шостий термін.

Liked the article?
Help us be even more cool!