ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Білоруський блогер оголосив голодування через нове обвинувачення

12.03.2021, 12:17
Фото – Радіо Свобода
Фото – Радіо Свобода

Білоруському блогеру, фрілансеру-консультанту Радіо Свобода та адміністратору опозиційного Telegram-каналу “РБ головного мозку” Ігорю Лосіку висунули нове обвинувачення, за якою статтею – наразі невідомо, повідомляє Радіо Свобода.

Як повідомила дружина Лосика Дар’я, після того, як йому оголосили обвинувачення, її чоловік на очах у слідчого й адвоката спробував порізати вени й оголосив сухе голодування на знак протесту.

Із заявою через справу Ігоря Лосіка 11 березня виступив президент Радіо Свобода Джеймі Флай.

“Усі ми на Радіо Свобода глибоко засмучені новими обвинуваченнями проти Ігоря та погіршенням стану його здоров’я. Журналістика не є злочином, і Ігор занадто довго перебуває під арештом. Не можна таким чином катувати Ігоря та його родину. Я закликаю Олександра Лукашенка негайно звільнити Ігоря, щоб він зустрівся зі своєю дружиною та дочкою”, – наголосив Флай.

У соцмережах опублікували лист Лосіка, який він написав 18 лютого і який свідчить про його важкий психологічний стан.

“У мене немає ілюзій, я думаю, буде п’ять років, і там я помру. Немає бажання щось робити, так багато зроблено, і все марно, ні на кого нічого не впливає. Чесно кажучи, навряд чи щось зміниться”, – пише він.

Блогер уже оголошував голодування на знак протесту проти затримання і припинив його в січні, на 42-му дні. Його стан здоров’я тоді значно погіршився, повідомляв адвокат.

Як повідомляв ІМІ, 25 червня 2020 року в Мінську (Білорусь) після обшуку затримали блогера, фрілансера-консультанта Радіо Свобода та адміністратора опозиційного телеграм-каналу “РБ головного мозку” Ігоря Лосіка за звинуваченням в організації масових заворушень. Зараз його утримують в ізоляторі тимчасового тримання.

У грудні 2020 року суд продовжив йому арешт ще на три місяці, до 25 березня. Лосік оголошував голодування на знак протесту проти нових звинувачень.

Liked the article?
Help us be even more cool!