ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Білорусі за 10 днів у редакціях та в журналістів провели понад 60 обшуків – БАЖ

19.07.2021, 12:36
Обшук у Мінську 16 липня в редакції білоруської служби Радіо Свобода. Фото – Tut.by
Обшук у Мінську 16 липня в редакції білоруської служби Радіо Свобода. Фото – Tut.by

У Білорусі за 10 днів у редакціях ЗМІ та в їхніх співробітників було проведено понад 60 обшуків. Про це 18 липня повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на Білоруську асоціацію журналістів (БАЖ).

“За останні 10 днів у редакціях і квартирах журналістів пройшли 63 обшуки. Всього з початку року – 107”, – повідомляє БАЖ у Telegram-каналі 18 липня.

За інформацією БАЖ, зараз в ув'язненні перебувають 34 представники ЗМІ.

Зокрема, 18 липня стало відомо про повторне затримання головного редактора опозиційної газети “Наша Нива” Єгора Мартиновича. 

“18 липня закінчився 10-добовий термін утримання під вартою Мартиновича. Його затримували в рамках ст. 342 (організація і підготовка дій, що грубо порушують громадський порядок або активна участь у них. – ІФ.). Протягом 10 діб йому не висунули обвинувачення. Сьогодні не відпустили, а затримали вдруге за новою статтею КК, за якою саме – слідчий повідомити відмовився”, – розповіла асоціації його дружина Дар’я Гуштин.

Як повідомляв ІМІ, 14 липня по всій Білорусі відбулися масові обшуки та затримання активістів, правозахисників та журналістів. Зокрема, обшуки відбулися в офісах щонайменше 13 громадських організацій, серед яких правозахисний центр “Вясна”, Білоруська асоціація журналістів, благодійний проєкт “Імена”, рух “За свободу”, Центр правової трансформації Lawtrand, Білоруський Гельсінський комітет, Асоціація білорусів світу “Батьківщина”, “Гендерні перспективи”, Офіс європейської експертизи й комунікацій, Союз білоруських письменників, Білоруський народний фронт, Центр економічних досліджень BEROC.

16 липня в Білорусі силовики прийшли з обшуками до журналістів, які співпрацюють з телеканалом “Белсат”. 

Цього ж дня в Мінську в офісі білоруської служби Радіо Свобода під час обшуку силовики виламали кілька дверей та винесли з приміщення техніку.

Liked the article?
Help us be even more cool!