ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Білорусі відкрили справу проти дівчини загиблого в Києві голови “Білоруського дому”

17.08.2021, 17:50
Божена Жолудь
Божена Жолудь

Слідчий комітет Білорусі відкрив кримінальну справу проти Божени Жолудь, дівчини загиблого в Києві голови "Білоруського дому в Україні" Віталія Шишова. Про це повідомляє провладне інформаційне агентство Белта.

Її підозрюють у тому, що в серпні 2021 року біля білоруського посольства в Україні вона “закликала до заворушень”. Кваліфікація: ч.3 ст. 361 Кримінального кодексу Білорусі (заклики до дій, спрямованих на завдання шкоди національній безпеці).

Як повідомляв ІМІ, 3 серпня у Києві знайшли повішеним у парку очільника громадської організації “Білоруський дім в Україні” Віталія Шишова.

Громадська організація “Білоруський дім в Україні” заявила, що за Віталієм Шишовим стежили і поліція про це знала. Організація переконана, що “це спланована чекістами операція з ліквідації дійсно небезпечного для режиму білоруса”.

Голова Національної поліції Ігор Клименко заявив, що поліція має дві основні версії смерті Віталія Шишова: самогубство або умисне вбивство з імітуванням самогубства.

У ці дні біля посольства Білорусі в Києві пройшла акція, під час якої Божена Жолудь сказала, що мирним протестом проблему Білорусі не вирішити.

Liked the article?
Help us be even more cool!