ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Поліція назвала дві основні версії смерті голови "Білоруського дому в Україні"

03.08.2021, 15:13
Фото - інстаграм Шишова
Фото - інстаграм Шишова

Голова Національної поліції Ігор Клименко заявив, що поліція має дві основні версії смерті голови громадської організації “Білоруський дім в Україні” Віталія Шишова. Слідчі перевіряють версії самогубства або скоєння умисного вбивства з імітуванням самогубства.

Про це він сказав 3 серпня на брифінгу у Києві, повідомляє Суспільне.

Як розповів Клименко, тіло Шишова було знайдено 3 серпня приблизно о 07:40, поруч із ним — мобільний телефон та сліди від взуття. Зараз вивчається, належать ці сліди потерпілому чи ні. 

Шишов має подряпини на носі, лівому коліні та невелике потертя на верхній частині лівої руки. Експерти вважають, що ці ознаки характерні для разового падіння.

Ще 2 серпня після заяви співмешканки було відкрито кримінальне провадження за ознакою злочину за частиною 1 статті 115 (“Умисне вбивство”). 

Нині проводиться комплекс заходів із встановлення обставин смерті: опитують можливих очевидців, та свідків, слідчі передивляються записи з камер. 

“Ми не відкидаємо, що під час розслідування будуть інші версії”, - сказав Клименко.

За його словами, планується також низка експертиз та експериментів, зокрема, молекулярно-генетична, судово-медична та медико-криміналістична. Крім того, паралельно вивчається спосіб життя Шишова, зокрема його громадська діяльність.

Також він додав, що Шишов раніше не звертався до правоохоронців із приводу можливого стеження за ним, повідомляє Радіо Свобода.

“Ні, наразі така інформація у Національної поліції відсутня. Ми перевірили всі звернення громадянина Шишова, які могли надійти до поліції. Таких звернень не було ні минулого, ні цього року”, – сказав Клименко.

Як повідомляв ІМІ, 3 серпня у Києві знайшли повішеним у парку очільника громадської організації “Білоруський дім в Україні” Віталія Шишова, який зник вранці 2 серпня.

3 серпня громадська організація “Білоруський дім в Україні” (БДУ) заявила, що за його головою Віталієм Шишовим, якого знайшли повішеним у Києві, стежили і поліція про це знала. Організація переконана, що “це спланована чекістами операція з ліквідації дійсно небезпечного режиму білоруса”.

Liked the article?
Help us be even more cool!