ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Білоруський дім в Україні" заявив, що за Шишовим стежили, поліція про це знала

03.08.2021, 10:51
Фото - інстаграм Віталія Шишова
Фото - інстаграм Віталія Шишова

Громадська організація “Білоруський дім в Україні” (БДУ) заявляє, що за його головою Віталієм Шишовим, якого знайшли повішеним у Києві, стежили і поліція про це знала.

Про це повідомляється в телеграм-каналі організації.

“За Віталіком велося стеження. Про факти були відповідні повідомлення поліції. Також нас неодноразово попереджали як місцеві джерела, так і свої люди в Республіці Білорусь про всілякі провокації аж до викрадення та ліквідації. Віталій стоїчно і з гумором ставився до цих попереджень, заявляючи, що хоч так можливо “Білоруський дім в Україні” вийде з інфовакууму”, - йдеться у повідомленні.

Організація переконана, що “це спланована чекістами операція з ліквідації дійсно небезпечного режиму білоруса”. І заявили, що продовжуватимуть домагатися встановлення істини в загибелі Віталія.

Зазначається, що Віталій Шишов стояв біля витоків створення “Білоруського дому в Україні”. Він був змушений переїхати в Україну восени 2020 року, після виходу на гомельські протести в серпні і "подальшого активного протистояння узурпаторам влади в Білорусі".

В БДУ додали, що він “брався абсолютно за всі сфери діяльності”: допомога релокантам, проведення акцій проти режиму Лукашенка, звернення в держоргани для просування законопроєктів, які допомагають його співвітчизникам, формування діаспори в Україні.

Як повідомляв ІМІ, 3 серпня у Києві знайшли повішеним у парку очільника громадської організації “Білоруський дім в Україні” Віталія Шишова, який зник вранці 2 серпня.

Liked the article?
Help us be even more cool!